KRISTIANSAND: – Med utsikter til fortsatt lav rente, god aktivitet innen store deler av industrien og flere større vei— og byggeprosjekter, ser arbeidsmarkedssituasjonen rimelig god ut for resten av året, sier fylkesarbeidssjef Hilde T. Høynes i Vest-Agder.

Det er nå 2070 austegder uten arbeid. Det er 127 færre enn i september og 4,1 prosent av arbeidsstyrken. I Vest-Agder er det nå 2891 uten arbeid. Det er 445 færre enn sist måned, og 3,7 prosent av arbeidsstyrken.

Det er fremdeles Kristiansand som med 4,6 prosent har Vest-Agders høyeste ledighet. Dernest følger Kvinesdal med 3,7 prosent og Flekkefjord med 3,6. Lavest ledighet i oktober er det i Hægebostad med kun 1,4 prosent ledige.

I Aust-Agder er det høyest ledighet i Risør (5,8 prosent) og Arendal (4,8). Ledigheten for Setesdal sett under ett er bare 2,2 prosent, mens tilsvarende for Lillesand og Birkenes er henholdsvis 3,4 og 2,7 prosent.

På landsbasis øker nå ledigheten blant kvinner, mens den synker blant menn. Det er særlig kvinner med høyere utdanning som rammes av liten etterspørsel etter arbeidskraft i offentlig sektor.

Ledigheten går mest ned på Sør- og Vestlandet. Økningen i oljeinvesteringene bidrar til denne nedgangen.