KRISTIANSAND: Kvinnen gikk i Kristiansand sentrum og skulle ta en snarvei gjennom passasjen fra Rådhusgaten mot Gyldenløvesgate. En mann på over 60 år, som luktet av alkohol, kom i møte fra Gyldeløvesgaten ved 03-tiden natt til mandag.

– Hun ble møtt av en mann med kniv i smuget. Han skal ha truet med kniven før han voldtok henne. Deretter stakk han av til fots, opplyser politiførstebetjent Paul Magne Lunde i Agder politidistrikt til NTB.

Voldtekten betegnes som grov fordi mannen overfallt kvinnen, og truet henne med kniven. Politiet har ikke funnet kniven ennå.

— Dette var på et spesiellt tidspunkt på døgnet, hvor det er få mennesker i sentrum. Så hvis noen har vært i området det voldtekten fant sted, ber vi innstendig om at de tipser oss, sier Lunden til Fædrelandsvennens nettavis.

Tipsere kan ringe 02800.

Den 23 år gamle kvinnen klarte å ta seg hjem, og varslet politiet om voldtekten ved 4-tiden. Hun fikk deretter oppfølging og hjelp.

Politiet mener å ha en god beskrivelse av gjerningsmannen, og jakter fortsatt på ham.

– Vi gjør alt vi kan for å finne ham. Kvinnen har gitt en god beskrivelse. Han er norsk, rundt 60 år gammel, litt under 160 centimeter høy, har skjegg og er tykk. Han hadde muligens på seg sort skinnjakke og dongeribukse. I tillegg luktet det alkohol av ham, sier Lunde.

I løpet av mandagen har politiet undersøkt alibiet til to menn som kunne passe til beskrivelsen 23-åringen har gitt, men begge hadde alibi for tidspunktet.

Mandag ettermiddag sitter 23-åringen i avhør. Hun er ikke skadet av kniven og heller ikke alvorlig fysisk skadet. Politiet har gjort kriminaltekniske undersøkelser for å sikre seg DNA-spor av voldtektsmannen. Flere etterforskere jobber på spreng for å finne ham.

(©NTB)