LANGENES/SØGNE: — Dette er kunst. Sånn som farmora mi liker, hun synes det er fint når det blir helt dekket av farger, forteller Oda Elisabeth Repstad Falck (5).

Sammen med Celine Tollsen (6) står hun og vurderer bildene på veggen hos Langenes bokollektiv.

Det er jentene selv som har laget bildene, sammen med resten av Søvig barnehage. Tre lerret dekket i en symfoni av friske farger. Knall rosa, knall grønn, knall blå, knall gul. Det er slikt som gjør både gamle og unge glade.

— Den ene veggen her var så tom og hvit, og jeg forstår at kommunen ikke prioriterer penger til kunst. Så kom jeg på at jeg kan jo spørre barna i Søvig barnehage om å lage noe, sier avdelingsleder Tone Grytting Horverak på Langenes bokollektiv.

Barnehagen tok utfordringen. De satte i gang med å male, med Grieg i bakgrunnen.

— Ja, det er veldig fin musikk å ha i bakgrunnen. Vi malte med akrylmaling og brukte omtrent en uke på de tre bildene, forteller eier av barnehagen, Greta Grundbergs.

Nylig begynte Grytting Horverak å studere sine egne kontorvegger, og ble enig med seg selv om at de var kjedelige. Det var derfor barnehagebarna forleden kunne henge opp et flott fiskebilde på veggen hennes.

— Hai.

— Ål.

— Vet ikke, svarer barna på spørsmål om hva slags fisker de har malt. Alle fem- og seksåringene har laget hver sin fisk.

— Beboerne ble veldig glade for å se bildene. For de demente er gleden i nuet veldig viktig, sier Grytting Horverak.

— Og så er det utrolig inspirerende for meg!

Også Søgne Helsesenter kan nyte godt av de unge kunstnerne. Der har de nemlig tre store silkeskjerf som barn i Søvig barnehage har laget tidligere.

— Det ser ut som en brei rutsjebane, sier Oda og Celine.

— Og se her, det ser ut som en strand, sier Alexander Teisrud (5).

Kunst er det i hvert fall.

hoi