VENNESLA:

— På kort sikt frykter jeg ikke noen privatisering av Otra. Men det hadde vært en katastrofe hvis kapitalen skulle rå her. Staten har jo brukt mange penger på kalking for å få fisken tilbake i elva, sier Arstad.

74-åringen fra Vennesla er for veteran å regne i Otra. Han har fisket laks der siden han var med sin far og husker godt den første virkelig sværingen han fikk på kroken i 1954. Den var på mellom åtte og ni kilo.

Aller best liker han seg like ved Vigeland Hovedgård.

— De beste plassene er nok herfra og ned til Ålestrømmen, sier han og peker nedover, forbi gangbroa som krysser elva.

Arstad husker at det for noen år siden var snakk om at et privat firma skulle overta nettopp dette området, og er glad for at det ikke ble noe av.

Forslaget til Klungland om fiskeforbud i områder hvor private grunneiere selger rettigheter til høystbydende, vil han ikke ha for sterke meninger om. Men Arstad understreker at elvene bør være åpne for hvem som helst. Til en overkommelig pris.

— Generelt er vi mange som er redde for en utvikling hvor det privatiseres. Men heldigvis er det veldig bra i Otra i dag. Og du må få med at vi er veldig godt fornøyd med laksestyret. Det er jo fritt fiske fra fossen til byen. Fine greier, mener Arstad.