KRISTIANSAND:

Åtte overlegespesialister arbeider ved barneavdelingen ved Sørlandet Sykehus. Da Leegaard pensjonerte seg, ble staben utvidet med en overlegestilling, fra sju til åtte spesialister.

— Leegaards stilling gikk fra å være privat til offentlig, og ble flyttet fra Farsund til to dager ved Flekkefjord sykehus og tre dager i Kristiansand. Lange ventelister skyldes derfor ikke at Leegaard sluttet, men flere uheldige omstendigheter i en liten stab. Blant annet har vi langtidssykemeldinger i tillegg til at en av spesialistene er ute i forskning, sier Danielsen.

Det er også vanskelig å skaffe spesialistvikarer.

— Av og til klarer vi å skaffe vikar i et par uker. Ellers er trenden at det er mer lukrativt å arbeide som allmennpraktiserende eller ved universitetssykehus. Sykehus på Sørlandet blir distrikt for legene. Dette er et problem, sier Danielsen.

Han sier at et halvt års ventetid for å komme til spesialist kan være lenge, men at en ikke står helt uten legehjelp likevel.

— Vi har fastleger der barnet går til jevnlige kontroller. Skulle det være et akuttproblem, tar legen kontakt med barnepoliklinikken, sier Danielsen.

I Agder er det i dag kun en privatpraktiserende barnelege. Han holder til i Arendal.