LILLESAND: Mannen hadde et langt synderegister å svare for da han møtte i retten 27. juni. Tiltalen omfattet alt fra biltyverier til trusler.

Truslene ble rett mot en kvinne i Kristiansand med to dagers mellomrom i september i fjor. Første gang skjelte han henne ut, og truet med å drepe henne. Den andre gangen rettet han en pistol mot hodet hennes, trakk av og sa: «Det hadde ikke vært deilig det, da».

I november i fjor begikk han og en kamerat innbrudd i en van i Kristiansand. Her forsynte de seg med blant annet et miksebord, mikrofoner, kabler og plugger.

Ellers omfattet tiltalen blant annet to tilfeller der han fikk med seg biler fra forretninger under påskudd av prøvekjøring. I ett tilfelle gjaldt det en Mercedes hos Toyota Arendal AS, i et annet en Golf fra Gromstad Auto. Han tok også en BMW fra Havva Bil og kjørte rundt med den inntil han overleverte den til en ikke navngitt mann i Lillesand.

29-åringen er i tillegg blitt pågrepet både med hasj og amfetamin.

Mannen er tidligere straffedømt hele ti ganger for vinningskriminalitet, brudd på narkolovgivningen, veitrafikkloven og legemiddelloven.

Det er straffeskjerpende at mannen har begått ny kriminalitet i prøvetiden etter en tidligere betinget dom. I formildende retning er den uforbeholdne tilståelsen hans. I tillegg har han et sterkt ønske om å bryte med sin kriminelle fortid. Han venter nå på frivillig innleggelse på en rusinstitusjon. Mannen opplyser at han er motivert for en samfunnsstraff. Etter en grundig vurdering har retten kommet fram til at dette er det riktige.