ULYKKESSTEDET: Den omkomne skal ha blitt påkjørt på østsiden av bybroa. Deretter skal vedkommende ha blitt hengende fast i kjøretøyet og slept over mot sentrum. Foto: KystAtlas

MANDAL: — Sjåføren er avhørt og foreløpig siktet for uaktsomt bildrap, sier politistasjonssjef Nils Olaf Holbæk ved Mandal politistasjon til VG.

67 år gamle Ingrid Messel fra Mandal skal ha syklet mot sentrum av byen da hun ble påkjørt av lastebilen. Den kom kjørende ut fra bensinstasjonen på Malmø, hvor det for tiden pågår anleggsarbeid.

— Slik det ser ut nå er hun blitt påkjørt ved brohodet, like ved Smart-stasjonen. Siden har hun blitt hengende fast i bilen og slept over bybroa, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt.

Ved 21.30-tiden i går kveld gikk politiet ut med kvinnens identitet, etter at de pårørende var varslet.

Ingen vitner

Det er omkring 200 meter i fra Smart-stasjonen på Malmø og over til rundkjøringen hvor den omkomne ble funnet. AMK fikk melding om ulykken 09.52 i går formiddag, og politiet antar at kvinnen døde relativt momentant.

— Det er en skikkelig makaber sak, sier Jørgensen.

Krimteknikere undersøkte i går ulykkesstedet, men politiet kan foreløpig ikke si noe sikkert om hendelsesforløpet.

— Vi har ingen vitner som har sett selve påkjørselen, men flere som har sett resten av hendelsesforløpet, sier stasjonsleder Nils Olaf Holbek ved Mandal politistasjon.

Dramatisk Mona Halvorsen var på vei til jobb like etter at ulykken skjedde. Hun beskriver det hele som dramatisk.

— Jeg var på vei til jobb da jeg hørte masse tuting fra flere biler. Jeg så ikke selve hendelsen, men så at lastebilen stoppet og at sjåføren og andre bilister hjalp kvinnen. Det er helt forferdelig, sier øyenvitne Mona Halvorsen.

Sjåføren ble i går tilbudt krisehjelp og vil bli avhørt. Rutinemessig er det tatt blodprøver av sjåføren, og han er rutinemessig fratatt førerkortet under etterforskningen.

Broen ble etter ulykken stengt for gjennomgangstrafikk til ut på ettermiddagen i går, og skapte forsinkelser i trafikken i Mandal sentrum.