Mange skriver hilsner til Reidar Skaaland i debattforumet på fvn.no. Det kan du også gjøre her.

KRISTIANSAND: – I Randesund menighet er vi selvsagt sterkt preget av ulykken vår organist har vært involvert i. Men det er godt å oppleve at omsorgen er så stor, sier sokneprest Svein Gjesdal, som i går kveld deltok på bønnemøte for Skaaland, også det annonsert over mobiltelefon.

Gjesdal mener mobiltelefon og internett har skapt helt nye kanaler for medfølelse i lokalmiljøene.

– De aller fleste pårørende opplever det positivt at nærmiljøet bryr seg. Sms-aksjoner og minnesider på internett er noe nytt. Men det er veldig flott. Det er godt å oppleve at man er omsluttet av omtanke, sier Gjesdal.

Problemet er imidlertid at disse informasjonskanalene ikke alltid er like faktabaserte som de mer tradisjonelle, som baserer seg på opplysninger fra sykehus og politi. I fjor ble det for eksempel lagt ut minneside på internett for ei jente involvert i ei trafikkulykke i Iveland, over ett døgn før hun ble erklært død på sykehus i Oslo.

Flere hundre ungdommer har sendt inn minneord på nettet for 17-åringen som for to uker siden omkom i en trafikkulykke i Søgne. Sorgen finner sitt uttrykk, selv om 17-åringens navn ikke har vært offentliggjort i avisen.

I går ble det sendt ut hundrevis av sms-meldinger om å be for organist Skaaland mens han kjemper for å overleve etter mc-ulykken lørdag.

Den anonyme meldingen lød: «Hei! Reidar Skaaland ligger hardt skadet på Ullevaal sykehus. Skadet i motorsykkelulykke. Vær med å be for ham, og send melding videre.»

– Som prest synes jeg dette er uttrykk for noe godt. Mennesker bryr seg om hverandre, sier Svein Gjesdal.

– De nye mediekanalene blir på en måte et nytt lim i lokalsamfunnet.