— Jeg blir ikke overgitt over noen ting lenger, men dette ble jeg rett og slett sjokkert over. Hvor dypt går det an å synke? sier begravelsesagent Paul Heskestad i Grønhaug Begravelsesbyrå til Farsunds Avis.

Under en begravelse i Vanse kirke denne uken la han fotoapparatet sitt på ei hylle helt bak i våpenhuset. Filmen i apparatet inneholdt bilder av båren og blomsterpynten i kirken, samt bilder fra to andre begravelser. Bildene var tatt på vegne av pårørende til bruk i minnealbumer.

Men da Heskestad kom for å hente kameraet etter jordpåkastelsen var det forsvunnet.

— Det må ha vært noen som har vært i kirken som har tatt det. Jeg skal ikke si at det er noen i begravelsesfølget, men det er nærliggende å tro det, sier Heskestad.

Han har vært i kontakt med de nærmeste pårørende for å høre om noen kunne ha forvekslet hans apparat med deres. Men så var ikke tilfelle, ifølge Farsunds Avis.

— Konsekvensen av dette blir at vi må endre rutinene i forhold til verdisaker og pengegaver. Vi kan jo risikere at noen forsyner seg av gaver som blir samlet inn etter avdøde og pårørendes ønske, sier han, og håper at tyvene leverer tilbake både kameraet og bildene.

— Bildene er verdifulle for de pårørende, sier han.