OSLO: – Jeg vil gjøre alene, protesterte prinsesse Ingrid Alexandra, da pappa Haakon ville hjelpe henne med limstiften.

Prinsessen, som fyller tre år i januar, er i likhet med de fleste av sine jevnaldrende, en viljesterk jente.

Sammen med foreldrene, storebror Marius og lillebror Sverre Magnus lagde den unge tronarvingen julepynt på Skaugum denne uken. Se alle bildene fra juleverkstedet her.

Prinsessen, som er blitt riktig flink til å snakke i løpet av det siste året, var mest interessert i å perle og lime lenker av glanspapir, og var lite villig til å ta imot hjelp fra de voksne.

Husker julenissen Hun kunne derimot godt tenke seg litt hjelp fra en annen kar:

– Julenissen skal komme å lime samme med meg, hevdet den unge damen da mamma Mette-Marit brakte nissen på banen.

For øvrig er hun overbevist om at julenissen vil komme på julaften og stå utenfor, slik hun husker at han gjorde i fjor.

Trøtt prins Ettåringen prins Sverre Magnus gjespet seg gjennom store deler av julepyntseansen og var mest opptatt av å smake på pynten som han krøllet med små, lubne fingre.

Til ære for fotografen prøvde Ingrid Alexandra å plassere julepynten på det nesten hårløse hodet til lillebror, som absolutt ikke kunne tenke seg å bli dekorert på denne måten.

Den lille prinsessen er allerede blitt godt vant til pressefotografer, og laget klovnerier og knep øynene godt igjen da hun ble bedt om å smile til fotografen.

Tradisjon

Julepyntingen fant sted i frokostrommet på Skaugum, som ligger mellom spisestuen og biblioteket i representasjonsdelen på Skaugum. I vinduet hang pepperkakehjerter og bikinikledde pepperkakedamer, som tydelig var pyntet av familiens yngste.

Også i fjor ble pressen invitert til å være til stede mens kronprinsfamilien laget julepynt på Skaugum, så dette kan man regne med blir en fast tradisjon så lenge barna er små, slik det var da kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise var på samme alder.

Tirsdag var det Lucia-opptog i prinsessens barnehage – med mamma og lillebror som tilskuere, men det fikk ikke pressen ta del i.