KRISTIANSAND: — Nei, nå må du slutte. Er det sant?, utbryter Per Holther Andersen i det fvn.no viderebringer den gode nyheten om finnerlønnen på 1000 kroner fredag kveld.

Onsdag fant studenten et skjefte som ble revet av et minnesmerke på HiA tidligere i høst.

Etter at skjeftet ikke dukket opp bestemte Minnesmerkeforeningen seg for å utlove en dusør på 1000 kroner til den som kunne bringe skjeftet tilbake eller medvirke til en oppsporing.

- Traff noe hardt

Onsdag kveld dukket det etterlengtede skjeftet opp, etter å ha vært sporløst forsvunnet i nesten to måneder. Og det ved hjelp av en forsinket buss.

— Jeg var irritert over at bussen var for sen, og sparket litt i bakken ved Spicheren mens jeg ventet. Jeg merket at jeg traff noe spesielt, for det var noe forbaska hardt. Vondt gjorde det og, sier Andersen lattermild.

Han vurderte først om han i det hele tatt skulle gidde å gå helt bort til HiA for å levere det.

— Jeg kjente det igjen, for jeg har jo sett det mange ganger før. Da jeg kom til HiA la jeg også merke til at sverdet var ødelagt, sier han.

Gjenkjent på byen

Andersen leverte skjeftet onsdag kveld til tilsynsvakt Jon-Edvard Uleberg ved resepsjonen på HiA onsdag kveld. Uleberg var da ikke klar over at det var utlovet noen dusør.

— Jeg tror ikke han helt skjønte hva det var med en gang, sier Andersen, som leverte skjeftet og gikk sin vei. Etterpå tenkte han ikke noe særlig mer på saken før han tilfeldigvis støtte på Uleberg på byen.

— Det var jo mye oppstuss rundt det her etterpå, og folk var jo svært oppsatt på å få tak på denne karen. De ymta blant annet frempå om en eller annen finnerlønn, sier Uleberg.

Han sørget for å få navn og telefonnummer til Andersen, slik at han kunne få den utlovede dusøren. Men hva finnerlønnen var, det fikk ikke Andersen greie på før i kveld.