BYKLE: Fra Sentralsjukehuset i Rogaland fikk Fædrelandsvennen lørdag kveld opplyst at tilstanden til den 54 år gamle kvinnen er kritisk ustabil.

Ulykken skjedde like før klokken 12 lørdag. Den nederlandske kvinnen, hennes ektemann og en norsk mor med sønn skulle på juvvandring i Otra og Sarvsfossen. Aktiviteten skjer i regi av opplevelsesfirmaet Hovden Aktiv. Firmaet er helt nytt og under etablering.

Det var mens deltakerne skulle lære hvordan svømme i rennende elvestryk i en kulp som regnes for trygg, at tragedien skjedde.

Tatt av strømmen

På en eller annen måte ble kvinnen tatt av strømmen og ført ut i en større kulp på kanten av den stupbratte Sarvsfossen. Selv om utløpet mellom de to kulpene er svært smalt, var dette stort nok til at kvinnen ble dratt gjennom.

Det lyktes en av instruktøren å kaste ut et tau til henne. Kvinnen fikk tak i dette. Den andre instrukturen kastet seg uti kulpen på fossekanten i et forsøk på å redde henne. Men på en eller annen måte glapp tauet og kvinnen forsvant ut den 30 meter høye fossen.