FLEKKEFJORD: — I løpet av våren ville vi vært ferdige med 10 års restaureringsarbeid, og «Saga» skulle igjen sjøsettes. Nå er det bare de utbrente restene av motoren tilbake, sier Knut Bruhjell.

Dugnadsansvarlig i Flekkefjord kystlag hadde i går en tung dag, og ba om å få slippe å bli fotografert på branntomten. Han regner med at det er lagt ned til sammen 10.000 arbeidstimer i å tilbakeføre den 36 fots store slepebåten av tre til sin opprinnelige stand.

Industrihistorie Fra den ble bygd tidlig i krigsårene til ut på 80-tallet, var slepebåten en sentral del av bybildet i Flekkefjord. Båten ble bukt til å slepe lektere med materialer og tretønner, som ble produsert i stor stil i byen.

— I tillegg til alle dugnadstimene som er lagt ned til ingen nytte, har en viktig brikke i Flekkefjords industrihistorie gått tapt.

Det sier Magne Grøtteland som er leder av Flekkefjord kystlag, og var den som tok initiativ til å redde båten som for 10-12 år siden var i ferd med å råtne opp.

Han forteller at de hadde vært og jobbet på båten i nyttårshelgen, og at alt da så ut til å være i orden. Magne Grøtteland er sikker på at brannen ikke kan ha startet som en følge av arbeider som ble utført på slepebåten.

  • Det var jo nyttårsaften, men jeg tror ikke det kan være noen rakett som forårsaket denne brannen. Det regnet kraftig hele kvelden, og dette lagerbygget er ikke akkurat lett antennelig, sier Knut Bruhjell.

Totalt brant elleve båter. Både lageret og båtene ble totalskadd, og brannårsaken er foreløpig uklar.