AGDER: — Vi kan vel si at sånn generelt så har det vært en rolig natt, sier Hans Petter Osaland, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Men det har uansett vært noen forhold å ta tak i for politiet.

**KRISTIANSAND: Tyveri i garderobe

23.20:** Fra Randesund bydelshus får politiet melding om at det har vært en person inne i garderoben og stjålet bankkort og diverse annet. Tre jenter skal ha fått frastjålet kortene, i tillegg til både kamera og penger. Her har politiet fått opplysninger som kan peke i retning av gjerningspersonen. Randesund politistasjon kommer til å følge opp saken.

LILLESAND: Anemeldt for å gå med sverd

**ARENDAL: Tullete kjøring

00.30:** En 19 år gammel gutt fra Arendal sladder rundt i Strandgata i Arendal.

  • Det er en personbil som kjører tullete i Strandgata. Han sladder rundt foran en politipatrulje, forteller Osaland.

Politipatruljen velger nært sagt selvfølgelig å stoppe bilisten, og beslaglegger førerkortet på stedet. 19-åringen blir anmeldt for sin uvettige kjøring, og bilisten må finne seg i å ikke kunne kjøre bil igjen på en liten stund.

**KRISTIANSAND: Skadeverk

00.50:** Politiet får inn melding om at det er knust en rute hos Vitus apotek i Henrik Wergelandsgate i Kristiansand. En 22 år gammel mann fra Kristiansand blir pågrepet for forholdet.

**KRISTIANSAND: Kokainbeslag

00.50:** Tollvesenet ringer inn til politiet og forteller at de har stanset en 23 år gammel mann fra Østlandet som kom med ferga fra Danmark. Mannen hadde med seg litt under et gram kokain. Han blir bøtelagt for bruk og innførsel.

KRISTIANSAND: Tyv i kjelleren

00.55: I restauranten Hos Naboen i Rådhusgata har de ansatte på restauranten tatt en tyv i kjelleren. Politiet ankommer etterhvert stedet og får fatt på gjerningspersonen. Den 17 år gamle gutten fra Kristiansand blir innbragt og må tilbringe natten i arresten. Det er uklart hva 17-åringen stjal, men det var i det minste nok til en natt på glattcelle.

**SØGNE: Slagsmål

01.28:** Politiet blir kalt ut til selskapslokalet Mesopotamia i Søgne, der det er melding om slagsmål. Da politiet ankommer stedet er det hele rolig. En person blir kjørt hjem av patruljen.

**KRISTIANSAND: Tagging på toalett

01.53:** Shell-stasjonen i Elvegata i Kristiansand melder fra til politiet om at en person har vært inne på toalettet på stasjon og griset det til med tagging. Politiet har vært på stedet og fotografert taggingen. Overvåkningskameraene på stasjonen har festet gjerningspersonen til film, så politiet har god tro på at de får fatt i taggeren.

**ARENDAL: To personer i sjøen

01.57:** Politiet får melding fra AMK om at to personer har gått i sjøen ved Havnepuben i Arendal. Mens politiet snakker med AMK blir det bekreftet at begge personene har kommet seg opp av det iskalde vannet. En mann på 30 år og en kvinne på 41 år, begge fra Fevik, blir kjørt til legevakten for en sjekk. Hendelsesforløpet er uklart.

**KRISTIANSAND: Ruteknusing

02.05:** Politiet får melding fra Kvadraturen skolesenter i Kronprinsens gate. Der har det blitt knust en rute, men det ser ikke ut som om noen har vært inne i bygget.

**TVEDESTRAND: Slagsmål II

02.07:** Politiet får melding om slagsmål på Statoil på Fiane. Politiets patrulje var i Risør da meldingen kom, og da politiet ankommer stedet har slåsskjempene forlatt området i bil.

**GRIMSTAD: Bar kniv

02.12:** I Lillesandsveien i Grimstad kommer en politipatrulje over en 17 år gammel gutt fra Grimstad. Han bærer en kniv uten aktverdig grunn, og blir anmeldt for det.

**GRIMSTAD: Gedigen slåsskamp

02.42:** AMK melder fra til politiet om en gedigen slåsskamp ved Happy Time Pizzeria i Grimstad sentrum. Politiet ankommer stedet fire minutter etterpå, men da er slåsskampen over og partene har forsvunnet fra stedet.

VENNESLA: Grovt tyveri fra butikk

**GRIMSTAD: Slåsskamp mellom brødre

03.53:** Politiet får beskjed om at på en adresse på Fevik så er det et brødrepar som slåss. Politiet rykker ut til stedet og får fjernet den ene av brødrene. Han sa seg enig i at det ville være en god idé å tilbringe natten i arresten i Arendal.

**KRISTIANSAND: Stakk av med bil

04.05:** Fra en adresse i Dreggveien får politiet inn en telefon. Der er det en person som har vært på fest, som har blitt frastjålet bilen sin. Dermed kommer ikker personen seg hjem fra festen som forventet. Politiet rykker ut og finner bilen ganske raskt i en snøfonn i Odderhei Terasse. Det er høyst sannsynlig en av de andre festdeltakerne som har bestemt seg for å kjøre hjem, og politiet tror de vet hvem som har gjort det. Saken blir naturlig nok anmeldt, og politiet kommer til å opprette en sak.

**GRIMSTAD: Angrepet av eks-kjæreste

05.05:** På Vestre Grøm i Grimstad har en 27 år gammel polsk kvinne blitt angrepet av eksen sin. Eks-kjæresten, en 37 år gammel polakk, skal ha gått løs på henne, før han forsøkte å kjøre fra stedet i bil. Politiet rykker ut til stedet og pågriper mannen, før de kjører ham til arresten i Arendal der han fortsatt sitter. Kvinnen vil bli fulgt opp av politiet i løpet av formiddagen.

**KRISTIANSAND: Kjørte uten førerkort

05.19:** En patrulje i Kongens gate i Kristiansand stopper en 23 år gammel mann som kjører bil uten gyldig førerkort.

**KRISTIANSAND: Promillekontroll

08.30-09.25:** Politiet avholder en promillekontroll i Østerveien, like ved den gamle Lundsbroa. 50 bilister ble kontrollert, og alle sammen var, til politiet store glede, helt edru.

**MANDAL: Promillekontroll II

09.30-11.20:** 230 bilister har blitt stoppet av politiet for promillekontroll. Og nok en gang kunne et fornøyd politi konstatere at alle bilistene kjørte uten promille.

**KRISTIANSAND: Innbrudd

10.11:** Politiet får telefon fra en beboer på Andøya. Han har hatt innbrudd i en garasje og en sykkelbod. Derfra har det blitt borttatt sykler og verktøy. I tillegg har det forsvunnet blomster og blomsterkasser fra utsiden. Det viser seg at det har vært flere innbrudd på adressen i det siste. Allerede før jul begynte det å forsvinne ting. Mannen som eier tingene vil melde tyveriene på Vågsbygd politistasjon på mandag.

GRIMSTAD: Politiet undersøker hull i isen

**VENNESLA: Kjørte seg fast

13.52:** Politiet får inn melding fra en person på Røyknes i Øvrebø som har vært ute og kjørt med en militær beltevogn. Personen har kjørt seg fast i en bekk. Politiet har sendt opp en patrulje for å se på situasjonen.