VENNESLA: — Å gjennomføre hele prosjektet er helt urealistisk. Det må bli svømmehall eller ungdomsskole, er rådmann Svein Skisland helt tydelig på.

- Dette vil det bli reaksjoner på?

— Det er klart det vil.

- 95 millioner er uaktuelt

Ny svømmehall (40 mill.), universell utforming av Venneslahallen (10 mill.) og utbygging av Vennesla ungdomsskole (19 mill.) er de største byggeprosjektene i kommunen de nærmeste årene.

Nå viser det seg at totalrammen på 71 millioner blir 24 millioner dyrere. Kostnadsoverslaget på 95 millioner blir altfor dyrt, mener rådmannen.

Skole eller bading

I saken som skal opp i plan- og økonomiutvalget 6. november, skisser Skisland følgende tre alternativer:

  • Kun utbygging av ny svømmehall med redusert kantine/sosialt rom og universell utforming av Venneslahallen, samt garderober tilpasset funksjonshemmede. Utbygging av Vennesla ungdomsskole må vente.

  • Universell adkomst til Venneslahallen, samt garderober tilpasset funksjonshemmede. Utbygging av Vennesla ungdomsskole trinn 1, 2 og 3. Ingen ny svømmehall.

  • En redusert utbygging av ungdomsskolen med to klasserom og ett lite kontor for administrasjonen, ny svømmehall og universell utforming av Venneslahallen og garderober tilpasset funksjonshemmede vil ha en antatt kostnad på 82 millioner. Rådmannen mener dette alternativet bør vurdere nærmere.

- Jeg må slåss for skolen

Rektor Eivind Tellefsen på Vennesla ungdomsskole sitter i byggekomiteen. Han var ukjent med rådmannens forslag og reagerer slik på telefon fra England:

— Her får politikerne virkelig en sak å bryne seg på. Jeg må slåss for skolen sin del. For oss er det helt nødvendig å få oppgradert spesialrommene. Vi trenger en ny klasseromsfløy, fordi elevtallet øker, og vi må ha flere arbeidsrom for nye lærere, sier Tellefsen.

- Stort avvik

Det er en fersk rapport fra plan- og byggekomiteen som viser at investeringsbudsjettet på 71 millioner sprekker.

— Vi har lagt fram en rapport vi kan stå inne for. Vi har brukt våre konsulenter og arkitekter vi har avtale med, og fått en pris, forteller leder av byggekomiteen Oddvar Steinsland.

Han tror ikke det ble regnet så mye på tallene da 71 millioner ble lagt inn i økonomiplanen.

— Det er ikke til å legge skjul på at 24 millioner er et stort avvik. Nå tror jeg ikke jeg vil si så mye mer, før saken kommer opp i budsjettmøtet 15. november, sier Steinsland.