ARENDAL: Nylig måtte en 41 år gammel Grimstad-kvinne møte i Aust-Agder tingrett, tiltalt for til sammen ti forskjellige lovbrudd. Lovbruddene ble begått over en periode på åtte måneder.

Noen av lovbruddene hadde kvinnen også begått ved en tidligere anledning.

Den første overtredelsen i rettsboka går på dokumentforfalskning. 41-åringen har ved fire anledninger i perioden januar til mars i år fått lurt til seg kontantkort til mobiltelefon – uten at hun hadde krav på det.

Kontantkortene fikk hun etter å ha vist et forfalsket garantibevis fra Nav til diverse salgssteder, ifølge dommen i tingretten.

Kniver og narko

Hun sto også tiltalt for oppbevaring av narkotika, blant annet 4 gram amfetamin og 21 tabletter Rivotril. I tillegg fant politiet to foldekniver i en veske, noe hun også ble tiltalt for.

Neste punkt i tiltalebeslutningen var kjøring uten gyldig førerkort. Denne hendelsen fant sted i Grimstad i juni.

Tiltalebeslutningen for disse sakene ble utferdiget 26. juni, men bare noen dager senere var kvinnen i gang igjen.

Helt i slutten av juni måned ble 41-åringen tatt for å ha kjøpt og oppbevart like over 2 gram hasj, samt oppbevart flere patroner av .22-kaliber i en treeske som ikke var forsvarlig nedlåst.

Kjørte ulovlig

Kvinnen sto også tiltalt for å ha stjålet et kjennemerke fra en bil i et parkeringsanlegg i Arendal, brukt dette på en annen bil, kjørt denne bilen uten gyldig førerkort, samt oppbevart mindre mengder hasj både i bilen og i en bolig i Arendal.

Disse siste punktene i rettsboka strekker seg over en periode på fem dager i slutten av september.

Til sammen var det én tiltalebeslutning og to tilleggstiltalebeslutninger tingretten skulle ta stilling til.

En uforbeholden tilståelse fra kvinnen gjorde imidlertid saken betydelig lettere for retten.

"På bakgrunn av tiltaltes uforbeholdne tilståelse i retten, som retten ikke finner grunn til å betvile, finner retten det bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte har forholdt seg som beskrevet i tiltalebeslutningens ovennevnte poster, og at hun har handlet forsettlig i forhold til samtlige poster", skriver retten i sin vurdering.

Ønsket å bli rusfri

I skjerpende retning la retten blant annet vekt på at 41-åringen var domfelt seks ganger tidligere.

I formildende retning har retten lagt vekt på at kvinnen ga en uforbeholden tilståelse, samt at det hadde gått lang tid siden det første ulovlige forholdet fant sted.

I retten forklarte den tiltalte kvinnen at hun hadde et sterkt ønske om å bli rusfri, og at hun selv hadde tatt initiativ for å tilrettelegge for et behandlingstilbud ved en institusjon rettet mot rusavhengige kvinner.

Etter en samlet vurdering kom retten "under betydelig tvil" til at straffen skulle settes til fengsel i 75 dager. Straffen utsettes imidlertid, med en prøvetid på to år, på det vilkåret at kvinnen søker behandling og opphold ved den nevnte institusjonen.

Det ble ikke gitt noen bot, men de to foldeknivene og patronene kvinnen hadde oppbevart ble bestemt inndratt.

Kvinnen slapp også å betale saksomkostninger.