KRISTIANSAND: — Hvordan skal du bruke stipendet på 200.00 kroner?

— Stipendet er et etablererstipend. Jeg skal derfor bruke vinteren og våren nå til å jobbe med materiale. Nå i desemberreiser jeg på research til London, før jeg går i gang for fullt rett over nyttår. I sommer ble jeg tatt opp i Innovasjon Norges mentorprogram, så mentoren min hjelper meg med dette. Jeg er i dialog med flere forlag allerede.

Barnebøker

— Hvorfor ville du bli barnebokillustratør?

— Bøker har spilt en viktig rolle i min oppvekst. Jeg har alltid vært fasinert av dem,og ikke minst historiefortelling.Jeg lærte tidlig å lese og har alltid likt å tegne. Det å illustrere for barn kombinerer de to. Barnebøkenes oppgave erå fortelle en historie til mennesker som ikke kan lese. Alle illustrasjonene mine er håndlagede.

Alltid god til å tegne

— Din bakgrunn?

— Jeg begynte på kulturskolen avdeling kunst da jeg var tolv og gikk videre på tegning, form og farge ved Tangen videregående. Graden min tok jeg ved Glasgow School of Art i Skottland, en av få selvstendige kunstskoler igjen i Storbritannia, med studenter fra hele verden. Der tok jeg en fireårig bachelorgrad på tre år. Jeg trivdes fantastisk bra med både byen og skolen.

— Har du alltid vært flink til å tegne?

— Har vel alltid fått høre det. Samtidig har jeg hatt en familie som har vært opptatt av å utvikle det kreative.

Må ha ekstrajobb

— Kan du leve av å være barnebokillustratør?

— Nei, ikke så langt. Det går nesten rundt, men jeg har en ekstrajobb, som jeg trives godt i,for å være sikker på å kunne betale husleie og mat.Jeg tar også andre typer illustrasjonsoppdrag, blant annet illustrasjonene til årets kalender for Stine Sofies Stiftelse, lp-cover for Pål Rake og cd-cover for Line Marie Brudevoll.

— Fritidssysler?

— Jeg er gammel hestejente, og har nok en ekstra plass i hjertet mitt til dyr, noe som vises igjen i illustrasjonene mine. Jeg er veldigglad i musikk og går mye på konsert. Jeg har spilt piano siden jeg var fem år. Og elsker reising. Har vært en del i Kina siden familien har bodd der. Ellers liker jeg godt Japan, Sveits og Italia. Jeg har også hatt tre opphold i utlandet som leder for barne- og ungdomsorganisasjonen Cisv. Etter London går turen til Rio og Salvador i Brasil over nyttår og til Jordan i påska.

— Mål?

— Jeg har gitt meg selv fem år, nå har det gått to. Målet er å leve av illustrasjon til barn.