FROLAND: — Det er en 19 år gammel mann av utenlandsk opprinnelse som ble funnet livløs på bassengbunnnen. Han lå da på overgangen mellom 1,5 og 3,7 meters dyp, og ble hentet opp av folk på stedet. Det ble utført førstehjelp, og han startet å puste igjen. Han ble fløyet til sykehuset i Arendal, hvor han nå er innlagt, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Ingrid Mæhre.

Mæhre er usikker på om det var folk på stedet eller ambulansepersonellet som fikk liv i 19- åringen.

Uavklart

Mannen skal ha ligget flere minutter i vannet, og ligger nå til behandling på intensivavdelingen ved Arendal sykehus. Ifølge vakthavende anestesilege er situasjonen uavklart.

Den første meldingen kom rundt klokken 16.00, og gikk på at det hadde vært en mulig drukningsulykke ved det kommunale badeanlegget Frolandia.

— Vitner sier at de observerte den tilskadekomne i lek like før det ble oppdaget at han lå livløs på bassengbunnen, sier Ingrid Mæhre.

- Hektiske tilstander

AMK- sentralen i Kristiansand sendte først luftambulanse, legebil og ambulanse til badeanlegget etter ulykkesmeldingen. Politiet kom senere, etter at Fædrelandsvennen hadde spurt om ulykken.

— Vi fikk verifisert av AMK at det hadde vært en mulig drukningsulykke i Frolandia, og at situasjonen var uavklart, etter at vi hadde pratet med dere. Vi sendte en patrulje til stedet, og det var litt hektiske tilstander, sier Mæhre, og fortsetter:

— 19- åringen var der med sin familie, og de pårørende på stedet var veldig stresset. Vi har ikke fått avklart hendelsesforløpet ennå. Det kan nok ta litt tid, sier Mæhre.

Et kriseteam tar søndag kveld imot personer fra badelandet som behøver samtale.