GRIMSTAD: Johnsen ble skutt og drept i en leilighet i Tønnevolds gate ikke langt unna sentrum av Grimstad 17. mai. Johnsen var bosatt i Grimstad , og etterlater seg to små barn.

Drapet skjedde trolig like etter klokken 15. Gjerningsmannen er en 35 år gammel kamerat som i går ble varetektsfengslet i fire uker, to uker i full isolasjon.

Etterforskningsleder ved Grimstad politistasjon, Leif Viken. FOTO: JON ANDERS MØLLEN Foto: Jon Anders Møllen

Erkjenner drapet35-åringen har erkjent drapet, men erkjenner seg ikke skyldig etter siktelsen som omhandler forsettlig drap.

33-åringen ble skutt like etter at han ankom leiligheten til den 35 år gamle mannen. Johnsen ble erklært død av ambulansepersonell da mannskapene ankom åstedet etter kort tid.

Det var den siktede mannen som selv varslet politiet om drapet. Etter å ha skutt og drept kameraten, satte han seg i bilen og kjørte til politistasjonen i Grimstad. Via callinganlegget opplyste han til operasjonsleder i Agder politidistrikt at han hadde drept et menneske og fortalte hvor.

Jakter på motiv

Mannen ble etter kort tid pågrepet og arrestert. Politiet jakter fortsatt på et mulig motiv for drapet.

— Vi søker å finne ut hvorfor det skjedde, men det er ikke alltid det foreligge et åpenbart motiv for drap. Vi holder åpent at det ikke trenger å være noe stort motiv i saken, og at det hele er situasjonsbetinget, sier etterforskningsleder ved Grimstad politistasjon, Leif Viken, til fvn.no.

Mannen er siktet for forsettlig drap. Politiet mener det ikke kan bevises at 35-åringen har planlagt drapshandlingen.

— I ordet motiv ligger det for meg at man til en viss grad har overveid handlingen. Det kan ikke bevises i denne saken. Politiet kommer heller ikke til å gå ut med opplysninger om motivet i saken. Det blir nok ikke kjent før en straffesak kommer opp for retten, sier VIken.

Har du tips i saken? Tips oss på telefon 03811 el. mms/sms til 03811.