KRISTIANSAND: Denne uken startet rettssaken mot mannen i Kristiansand tingrett. Under aktors avsluttende prosedyre ba politiadvokat Johan Martin Kile om ett års fengsel for 20-åringen.

Det var natt til 12. august i fjor at den da 19 år gamle mannen skal ha satt fyr på Øvrebøs storstue ved å føre en lighter inn under de nederste kledningsbordene. Det oppstod en ulmebrann som ikke ble oppdaget før bygningen brant fullstendig ned.

Før rettssaken mot 20-åringen startet i Kristiansand tingrett onsdag denne uken, varslet KLP Skadeforsikring at de ville nedlegge påstand om 57 millioner kroner i erstatning. Dette beløpet ble redusert til tre millioner kroner i løpet av rettssaken, en reduksjon på hele 95 prosent.

Også andre forsikringsselskaper har fremmet krav på til sammen 1.450.000 kroner.

Mannens forsvarer, Stian Trones Bråstein sa i sin prosedyre at han mener 20-åringen bør frifinnes.

— Jeg mener det er ført bevis for at min klient kan ha vært psykotisk i forbindelse med handlingene han er tiltalt for. Det samme antydet den sakkyndige under sin forklaring, sier Bråstein til fvn.no.

I tillegg til brannen i Øvrebøhallen, stod 20-åringen tiltalt for fem andre ildspåsettelser. Han har erkjent straffskyld for samtlige forhold. (Se faktaboks.)

Dom i saken faller trolig tirsdag i neste uke.