NATT OG DAG: Nå jobbes det natt og dag ved Brokke Alpinsenter for at bakken skal bli klar om ei uke. Sjefen for anlegget, Jan Wojtaszek og markedsansvarlig Katrine Larsen slår av en prat med maskinfører Vegard Rysstad mellom haugene av kunstsnø.  Foto: Johs. Bjørkeli
GLEDER SEG: Jan Wojtaszek og Katrine Larsen ved Brokke Alpinsenter gleder seg over kulde, kunstsnø og til å åpne anlegget 14. desember. Foto: Johs. Bjørkeli

VALLE: — Jeg har aldri i mine 20 år i alpinbakkebransjen hatt så perfekte forhold å produsere snø under. Vi har kjørt for fullt i sju dager. Temperaturen har ligget fra minus åtte til minus 25. Når vi på toppen har hatt så tørr luft som bare 68 prosent fuktighet, så kan det ikke bli bedre forhold, sier Jan Wojtaszek.

Åpner 14. desember

Bakkene til Brokke Alpinsenter ligger nå haug-i-haug med kunstsnø.

— Når vi har fordelt disse haugene, vil vi kunne åpne minst en av bakkene helt til topps helga 14. til 16. desember, sier Wojtaszek.

GLEDER SEG: Jan Wojtaszek og Katrine Larsen ved Brokke Alpinsenter gleder seg over kulde, kunstsnø og til å åpne anlegget 14. desember. Foto: Johs. Bjørkeli

— Vi vil ha ettermiddags- og kveldsåpent både fredager og lørdager. I tillegg vil vi også anlegge en liten flombelyst ishockeybane ved bunnen av bakken, sier han.

Nytt driftsselskap

Brokke Alpinsenter AS måtte stoppe driften ved påsketider i fjor på grunn av pengemangel. Alle ble permittert, også Jan Wojtaszek som var ansatt som daglig leder gjennom åtte år.

— Da ble jeg kontaktet av nåværende styreleder i Brokke Alpinsenter, Bjørn Dag Truchs, og spurt om jeg kunne tenke meg å drive bakken videre i egen regi. Jeg sa at det kunne jeg, i første omgang fra september i år og ut sesongen. Dermed opprettet Inge Simonsen og jeg Brokke Drift AS med en aksjekapital på 400.000 kroner, sier Jan Wojtaszek.

Rykende fersk er også markedsfører Katrine Larsen fra Vennesla med familiehytte i Brokke. Hun begynte i stillingen for to dager siden.