VENNESLA: – Det har vært en branntilløp i garderobeanlegget på varmestua på Sandripheia torsdag i forrige uke. Vi har pågrepet gjerningsmannen og han er nå innlagt på psykiatrisk avdeling på sykehuset, opplyser lensmann John Tomas Homme ved Vennesla og Iveland lensmannskontor til Vennesla Tidende.

Ifølge politiet var ikke mannen i stand til å sone i varetekt. Branntilløpet fikk ubetydelige skader, men saken ble anmeldt av eierne Midt-Agder Friluftsråd.

– Vi er i dialog med sykehuset og hva som skjer videre er opp til helsevesenet. Skulle mannen blir frisk nok for politiarresten, vil politijuristen vurdere om det er grunnlag for varetekt ut fra gjentakelsesfare. Det får vi vurdere framover, påpeker Homme.

Det var 12. august i fjor at Øvrebøhallen ble totalskadet i brann etter mannens lek med ilden.

Forsikringsselskapet la først fram et erstatningskravet på 57 millioner, men dette ble redusert til tre millioner for venndølen (20) som erkjente å ha satt fyr på Øvrebøhallen. Da rettssaken var oppe ba 20-åringens forsvarer om at mannen måtte frifinnes.

I tillegg til brannen i Øvrebøhallen, stod 20-åringen tiltalt for fem andre ildspåsettelser. Han erkjente straffskyld for samtlige forhold.