MANDAL: 23 år gamle Vegard Aanensen fisket krabber på utsiden av Storøy i Mannefjorden ved Mandal da han plutselig fikk opp en krabbe som skilte seg fra resten av fangsten. Den var nemlig utstyr med en ekstra gripeklo. Og på tross av åtte år som krabbefisker har Aanensen aldri sett maken.

— Det hadde vært gøy å si at det skjer en av ti ganger, men det gjør det ikke. Den var veldig sjelden den der, sier han til Lindesnes Avis.

— Det var spesielt å se den. Vi tar imot en del krabber hvert år, men jeg har aldri sett en slik en, sier daglig leder Espen Pedersen ved Fiskelaget i Mandal.

Men den solide dobbeltkloen, med ekstra god gripetak formoder vi, kan også ha en naturlig forklaring.

— Venstre gripeklo har en ekstra delvis utvokst gripeklo. Dette er en deformitet som selvsagt ikke er vanlig, men hvor uvanlig den er vet vi ikke. Den skyldes trolig en skade eller misvekst som startet ved siste skallskifte, forteller forsker Odd Aksel Bergstad ved Havforskningsinstituttet, avdeling Flødevigen, til avisen etter at han har fått sett bilde av krabben.

Ifølge ham har krabber en egen egenskap til å regenerere tapte eller skadede klør, og dermed kunne krabben allerede ved neste skallskifte ha fått en normal klo.

Men noe neste skallskifte ble det ikke for den uvanlige krabben. Den er allerede kokt, solgt og høyst sannsynlig også fortært.