KRISTIANSAND: Fredag har TV2 premiere på tv-serien "Dyrepasserne", hvor man følger dyr og dyrepassere i Kristiansand dyrepark gjennom 16 episoder. Bak programmet står arendalsfirmaene Novemberfilm AS og Media Service.

— Det har vært veldig utfordrende å ha kamerateamet med seg ganske mye, men det har vært veldig morsomt. Det er en helt annen verden enn vi er vant til, sier dyrepasser Maria Tårnesvik, til fvn.no.

Se video øverst i saken!

Se klipp fra serien:

Gaupe angriper

Alligator angriper

Her er alligatoren

Dagligdagse scener

Mye av innholdet i serien er dagligdags for dyrepasserne, men likevel fjernt fra det publikum i parken får oppleve.

— Det meste som blir vist på fjernsyn er ting som besøkende ikke får oppleve til daglig. Men det viser litt av det som er dagligdags her, sier dyrepasser Rune Landås.

— Veldig mye foregår bak kulissene som gjestene ikke får med seg. Veldig mye moro, som for eksempel fødsler, sier Tårnesvik, som flyttet fra Trondheim til Kristiansand for å forsøke å få fast jobb i Dyreparken.

Gjennom serien får seerne se om hun klarer å få seg fast jobb som dyrepasser.

(Saken fortsetter under bildet)

Fra Afghanistan til Dyreparken

Arendalsfirmaet Novemberfilm står bak tv-serien. Den siste dokumentaren firmaet lanserte, "Kidnappet av Taliban", omhandlet kidnappingen av firmaets egen journalist i Afghanistan.

Kontrastene er store når tv-serien om Dyreparken nå er lanseringsklar.

— Novemberfilm er et produksjonsselskap som fortelle fine historier og de litt mer alvorlige historiene. Vårt mandat er å fortelle gode historier, og det gjør vi her, sier daglig leder i Novemberfilm, Kjetil Johnsen, til fvn.no.

Formålet med serien er å lære folk om dyr.

— Er det et sted det finnes mange og gode historier, så er det i Kristiansand dyrepark. Det så vi ganske tidlig, sier Johnsen.

Se video øverst i saken!

Fredagsunderholdning

TV2 har ryddet tidspunktet 19.30 på fredagskveldene til serien. Dermed blir det familieunderholdning fra Sørlandet i krass konkurranse med Dagsrevyen og Norge Rundt på NRK1. Parkdirektør Per Arnstein Aamodt utelukker ikke at serien kan bidra til å øke besøkstallet utover sommeren.

— Dyreparken er en bedrift som er veldig avhengig av den oppmerksomheten vi har i media og det er klart at en slik serie vil bidra ekstremt positivt til det, sier parkdirektør Per Arnstein Aamodt.

Dyrepasser Tore Lislevand er blant dem man møter i tv-serien: