KRISTIANSAND: — Hvis det blir så close race som det har stått i avisen, så kommer dette til å bli veldig spennende, sier Terje Frigstad (H), leder i Havnestyret.

I kveld skal han gjøre sitt beste for å få Kristiansands politikere på sin side i striden mot Fjord Line.

Da bystyret startet kl. 17.00 i kveld, var det fremdeles helt åpent hva som blir resultatet av bystyrets behandling. Bystyret skal bestemme seg for om de vil anke dommen der Fjord Line vant over havna. Fvn.no overfører debatten og avstemmingen direkte. Det er ventet at det drøyer til nærmere 20.00 før debatten starter.

Det kan stå på en eller to stemmer. Da er det interessant at Rune W. Rasmussen i Frp sier han er for anke, men at han stemmer mot fordi partiet har bestemt så. Samtidig sier Høyres Axel Fjell at han er mot anke, men han vil stemme for fordi partiets gruppe har bestemt det.

De Grønnes Hans Petter Horve har vært i tvil, men har hellet mot å støtte anke. Men i siste øyeblikk er han blitt syk. Ankemotstander Birte Simonsen stiller som varamann.

KrFs gruppe er mot anke, men sier de kun stemmer mot hvis andre foreslår det.

— Grunnen til det er respekt for havnestyret som fagorgan. Vi stemte mot anke i havnestyret, og tar i utgangspunktet havnestyrets avgjørelse til orientering. Men hvis vi tvinges til å stemme, stemmer vi mot anke, sier gruppeleder Jørgen Kristiansen.

I dag skrev Dagens Næringsliv at Fjord line kan komme til å kreve 150 millioner i erstatning fra Kristiansand havn hvis det blir endelig seier etter en eventuell anke. Størrelsen på beløpet vil bli avgjort i en egen rettssak.

Terje Frigstad vegrer seg fra å kommentere det store beløpet.

— Vi har ennå ikke fått noe krav fra Fjord Line og det forholder jeg meg til. Hva media skriver om dette vil jeg derfor ikke kommentere, sier Frigstad.

En foreløpig opptelling av hva bystyret vil stemme, viser at det er en liten overvekt for å si ja til å anke dommen. Det er en situasjon som Frigstad er lite tilfreds med.

— Jeg skulle gjerne hatt et mer entydig bystyre bak meg i denne saken, sier han.