AUST-AGDER: Politiet fikk inn de første to meldingene omtrent samtidig, klokken 16.21. Den første meldinga kommer fra et hus på Selåsvatn i Åmli.

— Der har det vært innbrudd i løpet av påska. Uvedkommende har tatt seg inn gjennom vinduet, og laget masse rot. Skuffer og skap er åpnet og ting er dratt ut, forteller Per Lauvnes, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

En politipatrulje har gått gjennom huset med eieren.

— Det som er bekreftet stjålet er et pass tilhørende huseieren og 200 kroner i kontanter, forteller Lauvnes.

Samtidig som meldingen om innbruddet på Selåsvatn kom inn, så kom det en tilsvarende melding fra Nes Verk i Tvedestrand.

— Der har melder dratt fra huset i går, og innbruddet har altså skjedd i mellomtiden. Det var mye rot i huset. Det er tatt ut glass i inngangsdøren. Tyvene lyktes ikke i å ta seg inn i en låst garasje, sier Lauvnes.

Foreløpig er det ikke bekreftet at det skal være stjålet noe fra stedet.

Klokken 17.07 kommer det inn ny melding om innbrudd i hus. Denne gangen fra Simonstad på Selåsvatn.

— Huseier har vært borte siden onsdag, og melder om at det er masse rot i huset. Etter å ha snakket med en nabo mener huseieren at innbruddet må ha skjedd i natt. Vi har en patrulje på vei til stedet, forteller Lauvnes.

Det er foreløig ikke på det rene at det er stjålet noe.

Dermed er det tre innbrudd fra et begrenset geografisk område.

— Alle tre meldingene kommer fra samme løypa. Du kan si at kjører du av i Fianesvingen, og du har en bil som bare går rett frem, så kjører du jo forbi alle stedene, sier Lauvnes, men legger til.

— Vi kan jo ikke si at det er samme gjerningsperson.