LILLESAND: — Vi er et lite miljø. Alle kjenner AUF-ere, sa Ove Vanebo, leder i Fremskrittspartiets ungdom.

I dag ankom de første FpU-erne sommerleiren, lagt til Skottevika feriesenter. Leiren ble etter terroren flyttet en dag, og åpner offisielt først i morgen.

Foto: Tarald Reinholt Aas

Da blir det minnestund og en kort stillhet i anledning Utøya-tragedien.Torsdag mente Vanebo å merke at Utøya-terroren lå i bakhodet hos de fremmøtte:

— Folk er mindre oppstemte enn de pleier, sa han til fvn.no.

150 på leir

I underkant av 150 var påmeldt til sommerleiren. Det er omtrent som i fjor. Da var leieren i Sverige. Nå er den på Sørlandet.

— Idyllisk, mente 1. nestformann Himanshu Gulati om omgivelsene, og la til:

— Det er viktig å normalisere. Vi har fått en sikkerhetsvurdering fra PST, og samarbeider med lokalet lokalt, forteller han.

Kort sagt - på årets leir er sikkerheten kraftig oppjustert. Men meldingene fra politihold er at det ikke skal være noe å frykte.

På motorsykkel

Foto: Tarald Reinholt Aas

En av gjestene på leiren, Veronica Midtsund (20), kjørte fra Tønsberg til skogene utenfor Lillesand på motorsykkelen. Søsteren Wendy (14) fikk skyss med bil. Nå er begge innkvartert i et seksmannsrom, og venter på ytterligere fire jenter.

— Det er en vanskelig tid. Men det er viktig å fortsatt kunne samle seg, sier eldstesøsteren, som er en veteran i sommerleirsammenheng

Tar avstand.

I likhet med FpU-leder Vanebo, tar hun skarp avstand dem som trekker paralleller mellom tankene til den terrorsiktede nordmannen og Frps politikk:

— Vi kan ikke stå til ansvar en enkeltpersons handlinger. Men noen ganger bør vi være forsiktige med ordene vi bruker, mener Veronica Midtsund.