VENNESLA: Politikernes krav om ny takst viser seg altså å bli svært lønnsomt. Den første taksten var på 1,05 millioner kroner.

— Vi innstilte på salg til takst forrige runde. Den nye taksten er grundigere enn den første, og nå ser vi at det var riktig med en ny runde. Jeg vil nå innstille på å selge etter den nye taksten, sier rådmann Svein Skisland.

Saken kommer opp i plan- og økonomiutvalget om to uker.

Tomtesaken har vakt stort debatt og oppstyr i bygda. Folk i entreprenørbransjen har i Fædrelandsvennen fremholdt at tomta er verd mellom fem og sju millioner kroner. Striden står også om at politikerne ikke selger på det åpne marked, men har lovet den vekk til Kåre Fritzman og Agderbygg som erstatning for en utbyggingsrett som kommunen delvis overtok på Moseid.

For å få solgt til Agderbygg går politikerne vekk et gammelt vedtak om at hele området øverst i sentrum skal ha en helhetlig utvikling og at utbyggeren på den kommunale tomta skal inngå avtaler med nabo Husmorhuset og nabo Heiseldal. Disse to grunneierne føler seg grundig lurt siden de kan tape store beløp på at kommunens tomt nå kan sees isolert.

Plan— og økonomiutvalget sto fast på salg tidligere i høst, men politikerne ble enige om en ny takst. Den første på én million syntes de var for lav. Den nye taksten er altså godt over dobbel så høy som den første.