KRISTIANSAND / SONGDALEN: Lørdag 10. april i år skal den tiltalte 28-åringen ha oppsøkt to menn ved Farvannet terrasse i Songdalen. Politiet fikk etter hvert melding og skyting og det førte til storutrykning. To skal ha blitt truet og skudd ble avfyrt mot bakken.

Noen minutter inn i lørdag 10. april fikk politiet melding om skyting ved Farvannet terrasse og mobiliserte sju politipatruljer. I tillegg ble ambulanser sendt mot stedet.

Bakgrunnen for episoden skal ha vært en krangel mellom flere personer og den ene skal ha trukket et våpen og skutt i bakken. Kulen gikk i bakken og en av de fornærmede ble påført lettere skader etter å ha blitt truffet av steinsprut.

Alvorlige trusler

En 28-åring fra Bamble er nå tiltalt etter straffelovens paragraf 228, som omfatter trusler som er egnet til å fremkalle alvorlig frykt. Statsadvokaten mener at mannen truet to andre menn med en pistol og sendte ett skudd i bakken for å skremme.

Trusselen er langt fra det eneste forholdet som påtalemyndigheten ønsker å straffe tiltalte for.

50.000 kroner

5. mai skal han ha forsøkt å true til seg 50.000 kroner fra en person ved et behandlingssenter i Vennesla. Han skal da ha forklart at han kom til å skyte den andre personen dersom han ikke fikk penger.

Noen dager senere skal han ha sendt en tekstmelding til samme mann. Tekstmeldingene skal også ha vært ment for å true.

BMW og politikontroller

27. april i år skal 28-åringen ha stukket fra politiet da de ønsket å stoppe ham. I sin egen BMW ble han forfulgt fra Hynnekleiv i Arendal til Øynaheia i Froland.

Påtalemyndigheten mener at mannen holdt en fart som gjorde at det ikke var tilstrekkelig aktsomt. Ved flere anledninger skal mannen ha kjørt uten førerkort og kjørt med narkotiske stoffer i blodet.

Ladde våpen

Påtalemyndigheten mener at 28-åringen var i besittelse av en ladd Colt 45 pistol, en Smith & Wesson cal. 357 magnum og en en håndgranat under en kontroll i Lauvrak i Froland 27. april i år.

Noen uker senere, 18. mai, skal han ha oppbevart en Luger ni millimeter pistol på en adresse i Lillesand. Videre mener påtalemyndigheten at 28-åringen har vært i besittelse av og brukt narkotika, kjørt for fort og vært i besittelse av en våpenetterligning.

Saken skal opp i Kristiansand tingrett 1. september. Det er satt av én dag til saken.