AGDER: Natt til mandag har det snødd tett i begge Agder-fylkene. Ved 6.30-tiden mandag morgen var europaveiene fremdeles dekket av snø og veivesenet ber folk kjøre forsiktig.

— Fra Flekkefjord og østover er det snødekke. Alt av utstyr er ute og de har stått på i hele natt, sier operatør Ellen Lunde Rennesund ved vegtrafikksentralen.

Har saltet E 18 og E 39

Veivesenet har saltet langs E 39 og E 18 i hele natt, men mandag morgen er det fremdeles vinterføre langs store deler av hovedveien på Sørlandet.

— Saltet virker ikke før trafikken begynner, sier Rennesund.

Ifølge Rennesund er det i østre deler av Agder det er glattest på veiene.

I løpet av natten er det meldt om flere mindre problemer, men ingen større ulykker.

Mandag morgen meldes det om saktegående køer flere steder i Kristiansand, blant annet ved Møvik og Brennåsen.

I Arendal oppsto det trafikale problemer da et utenlandsk vogntog sto på tverke på E 18 ved Nedenes i 7-tiden.

— Han hadde kjettinger på, men den ene hadde kilt seg. Dermed måtte han stoppe for å legge den på igjen, sier operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt.

Ifølge Austenaa gikk trafikken sakte, men greit ved 9-tiden mandag.

Vogntog-stans i Mandal

Like etter klokken 1 stoppet trafikken opp ved Rige, etter at en personbil med henger hadde fått problemer med å komme frem. Litt senere, ved 2-tiden, fikk et vogntog trøbbel i Vatnebakken i Mandal, men kom seg videre for egen hjelp etter kort tid. Det ble også meldt om vanskelige forhold i Osestadbakken.

Ved 8.30-tiden opplyser veitrafikksentralen at trafikken skal gå greit i hele Agder.

Falck Kristiansand opplyser ved 8-tiden at de har hatt et par oppdrag i løpet av natten, men at det nå er relativt rolig.