OSLO: Dermed tyder alt på at spørsmålet om Evje og Hornnes, Iveland, Birkenes og Lillesand kan bytte fylke vil bli drøftet to ganger i stortingsgruppene til Ap, Sv og Sp. Det igjen betyr at saken ikke avgjøres før jul.

Mandag kveld ble det såkalte gruppenotatet, som er et diskusjonsgrunnlag som legger fram for stortingsgruppene, endelig ferdig. Regjeringen og kommunaldepartementet har en svært uavklart holdning til saken. Derfor legges notatet fram uten noen konklusjon.

— Dette er et helt åpent notat, sier leder av kommunalkomiteen på Stortinget, Aksel Hagen (SV).

— Notatet inneholder hverken en drøfting av problemstillingene eller noen konklusjon. Notatet presenterer kun saken, forteller Hagen.

Dermed blir det en svært åpen drøfting i stortingsgruppene onsdag.— Når det er store saker som denne, er det ikke uvanlig at vi kjører flere runder i stortingsgruppene, sier Hagen.

Hagen vil for egen del være svært åpen når han onsdag legger saken fram for SVs gruppe.

— Jeg er mest opptatt av å sjekke spenningen rundt denne saken, sier Hagen.

Det er helt klart at spørsmålet om fylkesoverføring er en vanskelig sak i alle stortingsgruppene og i regjeringen. Saken er drøftet i regjeringen, men de velger altså å ikke legge noen føringer i denne saken før den legges fram for stortingspolitikerne.

— Saken blir mer og mer interessant fordi det etter hvert dukker opp mange tilsvarende diskusjoner rundt omkring i landet. Det er mange grenser som er "feil", sier Hagen.