KRISTIANSAND: — Det som skjer nå er bare så ufint. Vi må kunne kreve litt ærlighet, sier leder i Vennesla KrF Celina Hagen.

Hun sier Kristiansand står fritt til å fremme de kandidater de vil til stortingslisten. Men hun reagerer sterkt på at Krf,ere i Kristiansand i det skjulte ringer til Vennesla KrF sine utsendinger til nominasjonsmøtet for å be om støtte til Kvelland Skaara.

- Splitte enda mer

— Det har skjedd. Er ikke uenigheten stor nok? Nå må vi samle partiet, ikke splitte enda mer, sier Celina Hagen, og legger ikke skjul på at Vennesla KrF vil ha sin egen ordfører Torhild Bransdal på stortingslisten.

— Jeg vil ikke kommentere om noen er ufine, men jeg har stilt meg til disposisjon og er kampklar, sier Grete Kvelland Skaara, som karakteriserer seg som konservativ i KrF, i likhet med toppkandidat Hans Fr. Grøvan.

At konservative Kvelland Skaara lanseres sammen med konservative Grøvan, skaper ytterligere fronter i vest-Agder KrF ett lite døgn før det hele skal avgjøres på nominasjonsmøtet i Mandal fredag kveld.

To lister foreligger fra nominasjonskomiteen.

Flertallet i komiteen vil ha Dagrun Eriksen på førsteplass og Kvinesdals Per Sverre Kvinlaug på andre. Denne listen tyder alt på ikke vil få flertall.

Det andre forslaget har Hans Fredrik Grøvan på topp, med Torhild Bransdal på andreplass.

— I Vennesla er vi delt i synet på Grøvan og Eriksen. Hvis Grøvan velges, vil vi kjempe for Bransdal på andreplass, sier Celina Hagen.

Benkeforslag

Kristiansands delegasjonsleder Oddbjørn Kleivane minner om at Kristiansand KrF i september lanserte Grøvan på førsteplass og Kvelland Skaara på andreplass. Han sier det trolig vil komme benkeforslag på Kvelland Skaara på andreplass etter Grøvan.

Kleivane synes dette er helt naturlig ettersom 85 medlemmer ønsket dette på medlemsmøtet i september

Torhild Bransdal synes det er rart at Kvelland Skaara kommer på banen så sent i prosessen.

— Jeg hørte ryktene først onsdag. Det står selvsagt ethvert lokalparti fritt å fremme benkeforslag, men dette hadde vært naturlig å ta dette opp med nominasjonskomiteen tidligere, sier hun.

— Jeg mener vi spilte det inn via medlemsmøtet, og at Kristiansand KrF nå fortsetter å jobbe for våre medlemmers opprinnelige ønske, svarer Kleivane

Kristiansand KrF er KrFs største partilag i Vest-Agder. Vennesla er nest størst.

  • Det som skjer nå er bare så ufint. Vi må kunne kreve litt ærlighet