KRISTIANSAND: — Vi har funnet en god løsning, og for våre medlemmer vil ikke overgangen oppleves som stor. Det blir nytt navn og sikkert noen nye produkter etter hvert, men det er de samme ansatte, opplyser daglig leder Bente Vatneli hos Spenst Kristiansand.

Treningssenteret i sentrum har drevet sin virksomhet der siden 1997, mens senteret på Kjøita åpnet 2006. Antall medlemmer er 4200.

Elixia har betalt en ukjent sum til eierne i Team Fitness Holding AS, selskapet som eide Spenst Kristiansand. Hovedaksjonær var Bent Olsen (51 pst.), som i sin tid startet treningssenteret Sats i sentrum, deretter solgte til Sats Norge, før han kjøpte det tilbake og nå altså selger igjen.

Daglig leder Vatneli og Ole Petter Drangsholt hadde 24,5 prosent av aksjene hver seg.

— Spenst i Kristiansand er et flott senter som passer godt inn i vår portefølje på 41 kvalitetssentre i Norden. Vi i Elixia ser fram mot å få Kristiansand inn på kartet, og gleder oss til å ta fatt på nye mål sammen våre nye medarbeidere, uttaler Erik Frydenberg i Elixia Nordic AS.

Kjeden anser det som sin viktigste oppgave å motivere medlemmene til regelmessig trening. Tiden fremover vil de bruke til opplæring av medarbeidere og videreutvikling av treningstilbudet i Kristiansand.

Elixia har etter kjøpet 33 treningssentre i Norge og 10 treningssentre i Finland med 150.000 medlemmer. Selskapet har dermed treningstilbud i alle større byer fra Trondheim til Kristiansand.

Foto: Tore-André Baardsen