KRISTIANSAND: — Vi kan ennå ikke konstatere at vedkommende kan knyttes til tyveriet i Kristiansand, men modus er veldig likt, opplyser Petter Sandell, etterforskningsleder ved allmennavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

Det var natt til lørdag at 12 - 15 båtmotorer og noen gummibåter ble stjålet fra HK Motorservice ved Kongsgårdbukta i Kristiansand. Motorene har en vedi på opp mot én million kroner. Tyvene tok seg inn i ved å klippe hengelåsen på porten og deretter kutte hull i presenningshallen.

I natt skjedde akkurat det samme. Tyver tok seg inn hos Hamar båtsenter ved å klippe opp duken i presenningshallen. En rekke båtmotorer var avmontert båter i lokalet og satt klar til avhenting.

— Tyveriforsøket ble avbrutt. Da politiet kom til stedet, ble en person pågrepet. Vi undersøker nå om han kan knyttes til åstedet. Vedkommende hadde gjemt seg i umiddelbar nærhet til båtsenteret, opplyser leder Sten Morten Johansen ved kriminalavsnittet på Hamar politistasjon.

Politiet på Hamar mistenker at flere personer står bak tyveriforsøket.

— Det må ha vært flere involvert, opplyser Johansen.

Agder politidistrikt ble gjort kjent med nattens tyveriforsøk gjennom politiet interne varslingssystem.

— Nå blir det opp til etterforskerne å avdekke om det er de samme personene som har vært på ferde i Kristiansand, sier Sandell.

Innbruddet i Hamar ble meldt inn klokken 02.30 natt til torsdag. Politiet har torsdag teknisk personell på stedet for å undersøke åstedet.