KRISTIANSAND: Den 22 år gamle kvinnen ble dømt for ved tre anledninger å ha stjålet varer for til sammen 75.000 kroner fra en forretning i Sørlandsparken, der hun hadde deltidsjobb. Kvinnen var opprinnelig tiltalt for å ha stjålet varer til en utsalgspris på mellom 150.000 og 170.000 kroner, basert på en lagerverdi på noe over 50.000 kroner. Da politiet ransaket hjemmet til familien, ble det funnet store mengder tyvegods, for det meste på kvinnens soverom og oppholdsrom i andre etasje. Det var et sted der foreldrene sjelden eller aldri var.

Kristiansand tingrett har redusert verdien av tyvegodset, fordi det er knyttet usikkerhet til hvilken avanse som var på den enkelte vare. Det er også lagt vekt på at kvinnen kan ha kjøpt en del varer, og at dette til slutt også ble en del av beslaget politiet gjorde.

Kvinnens foreldre var tiltalt for heleri, men retten har ut fra de strenge beviskrav som gjelder i straffesaker, ikke funnet grunnlag for domfellelse. Det er lagt vekt på at begge var kjent med at datteren hadde relativt mye penger til disposisjon, og at hun likte å handle. Retten har også registrert at kvinnen hadde et handlemønster etter «kjekt å ha-prinsippet».

I forhold til datteren mener retten at hun tyveriene fra arbeidsplassen er et grovt tillitsbrudd og at omfanget er stort. Tingretten fant at passende reaksjon var samfunnsstraff på 90 timer, subsidiært 60 dagers fengsel.