LYNGDAL: Uhellet skjedde ved Vatlandsvannet en mil vest for Lyngdal like før klokken 10. Først klokken 17 ble E 39 åpnet i begge kjøreretninger.

— Vogntogsjåføren fikk høyre hjul på utsiden av veibanen og mistet kontrollen. Han traff så en lyktestolpe, fikk bilen opp på veien igjen og veltet med hengeren, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ett kjørefelt åpnet

Tilhengeren sperret først begge kjøreretninger, men etter en snau time fikk Viking redningstjeneste dratt den ut i grøfta slik at ett kjørefelt ble åpnet for manuell dirigering.

I grøfta lå tunge betongrør strødd.

— Det tok litt tid å få ryddet veien. Vi måtte ta det i mange vendinger for å ikke sperre veien helt. Vi jobbet på det ene kjørefeltet, sier Tore Hansen i Viking redningstjeneste i Kvinesdal.

Politiet dirigerte trafikken forbi stedet fram til klokken 13.30. Da tok entreprenøren Kolo Veidekke over dirigeringen til veien var ryddet.

Traff personbil

Vogntogsjåføren var på vei mot Lyngdal da han mistet kontrollen. En personbil, som kom kjørende motsatt vei, ble truffet av vogntoget.

Ingen personer ble skadet i uhellet.

— Føreren av personbilen fikk stanset bilen, men ble likevel truffet av vogntoget. Det var ikke store smellen personbilen fikk. Den ble så vidt truffet i venstre forskjerm, og det er bare snakk om mindre skader på den og lastebilen, sier operasjonsleder Solås.

Vogntogsjåføren fikk ikke beslaglagt førerkortet etter hendelsen.

— Det er ikke noe som tyder på bevisst uaktsomhet fra hans side, sier politiførstebetjent Steinar Mydland ved Lyngdal lensmannskontor til fvn.no.