FARSUND: – Politiet pågrep like etter klokka 12 fem personer fra Farsund. En av dem er lokal, de andre er utenbys fra, sier lensmann Kåre Unhammer ved Farsund lensmannskontor til fvn.no.

LES OGSÅ: Flere innbrudd i Farsund i natt

Avhøres nå

De fem er alle menn og skal være rundt 20 år gamle. De fire som ikke kommer fra Farsund hører hjemme i Rogaland. I ettermiddag avhøres alle ved lensmannskontoret i byen. Det er foreløpig ikke kjent hvorvidt mennene erkjenner straffskyld eller vil bli fremstilt for varetektsfengsling.

– De sitter i avhør nå, bekrefter Unhammer.

Politiet minstenker mennene for å stå bak minst fire innbrudd i natt. Trolig dreier det seg om fem innbruddsteder. Det var klokka 02.11 i natt at innbruddsalarmen ved Rema 1000-butikken på Lauervik Terrasse i Farsund ble utløst.

Tess, Oskar Nygaard AS og campingplassen på Lomsesanden har også hatt innbrudd i natt.

Mange innbrudd

I løpet av kort tid ble flere andre innbrudd i byen meldt. Politiet har sikret to biler som mistenkes for å ha hatt befatning med nattas hendelser. Den ene skal tilhøre en av de pågrepne, mens en annen bil skal være stjålet.

Det var bare en Lister-patrulje på jobb i natt. I tillegg til patruljen ble også en hundefører kalt ut på jobb for å gjennomføre søk i natt.

Stjal mye tobakk

— De stjal en del røyk. Vi hadde kjøpt inn ekstra røyk på grunn av Kristi Himmelfartsdag, forteller daglig leder ved YX Vanse, Ole Johan Harbakk, til fvn.no.

Ved bensinstasjonen brukte tyvene brekkjern for å komme seg inn. Da Fædrelandsvennens avisbud kom til bensinstasjonen stod hoveddøra åpen. Budet varslet da politiet.

Daglig leder ved Rema 1000 i Farsund, Kornelius Tjomsland, forteller at det er ergerlig at tyvene har prøvd seg.

— De fikk ikke med seg noe fra Rema, men en dør ble skadet. De prøvde seg på en lagerdør, men den ble for sterk for dem, sier Tjomsland til fvn.no.