LYNGDAL: 15. mars i 2007 vedtok kommunestyret i Lyngdal at det skulle innføres korttidsparkering i sentrale deler av byen.

Tre år senere har ingen bilister blitt ilagt parkeringsbot. Dette til tross for at parkeringsvakt er ansatt, kursing er gjennomført og parkeringsskilt er på plass.

Til og med uniform og blanketter ligger klar på kommunehuset, skriver Farsunds avis.

— Uff, det er et problem. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, men nå er det like før, sier Arne Kristensen som er enhetsleder for tekniske tjenester i Lyngdal til avisen.

Han skylder på rot angående regnskapssystem og innkrevningssystem, og at man ikke har funnet ut om kommunen selv skal kreve inn kontrollavgift eller om eksterne selskaper skal gjennomføre tjenesten.

— Dette begynner jo nesten å bli morsomt, sier parkeringsvakt Pål Rønningen som ennå ikke har gått sin første kontrollrunde i sentrum av Lyngdal.

Rønningen fikk jobben som parkeringsvakt for et halvt år siden, og skulle hatt sin første arbeidsdag i begynnelsen av januar.

Ifølge Farsunds avis ble det tidligere opplyst at Rønningen ikke hadde kommet i gang med sitt arbeide fordi uniformen ikke var på plass. Den er kommet for lengst.

— Ja den har kommet, så jeg har hatt den på, sier Rønningen.

Enhetsleder Kristensen tør ikke lenger spekulere i når kommunen er i gang med å skrive ut parkeringsbøter.

— Jeg tør ikke si noe mer om dagen, svarer han.