KRISTIANSAND: 50-åringen hevdet i retten at han førte regnskaper i Polen, og at mange av de polske arbeiderne han hadde ansatt betalte skatt i Polen. Han forklarte også at han var forledet til å registrere firmaet sitt i Norge av folk i skatteetaten, og at registreringen skyldes språkproblemer.

Kristiansand tingrett, med dommerfullmektig Tove Westby og meddommerne Thor Erling Holte og Hilmar Tony Evjen Opedahl, har kommet til at tiltalte hadde en omsetning på 2,5 millioner i 2006 og 2007 som ikke er regnskapsført. Opprinnelig mente politiet at omsetningen var over dobbelt så høy, noe retten var uenig i.

Tingretten fant at deler av den forklaring den tiltalte kom med i retten var påfallende og lite troverdig i forhold til det han tidligere hadde forklart til politiet og bevisene for øvrig.

Polakken har stått bak flere prosjekter innenfor snekring, maling, muring og flislegging.

Foruten manglende regnskaper, har han tatt inn merverdiavgift på over 200.000 kroner som han først hadde tenkt å betale når han hadde spart nok penger.

Den tiltalte er også domfelt for ikke å ha trukket skatt og arbeidsgiveravgift av lønnsutbetalinger til sine ansatte. Manglende skattetrekk utgjør over seks millioner, og arbeidsgiveravgiften over 850.000 kroner.

Polakken ble pågrepet av politiet da han ved en rutinekontroll fra Tollvesenets side ble stoppet på vei ut av landet med ferja i mars for to år siden. Tollerne fant da 50.000 kroner i kontanter i veska til kona. Pengebeslaget utløste flere ransakinger og etterforskning fra politiet og Skatt Sør, som nå har endt opp med en dom på seks måneders fengsel.