ARENDAL: Politiet ble varslet om ulykken klokken 01.55 natt til søndag.

— Vi ble kontaktet av noen som hadde våknet av et smell. De så en båt som tilsynelatende hadde kollidert med en bro og de hørte skrik fra båten, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt.

De som var om bord i båten skal ha ropt at de trengte ambulanse.

— Redningsskøyta ble sendt ut og tauet båten i land. De tok også med seg en skadet kvinne, sier Klausen.

Mistenkt for promillekjøring

Skipper på redningsskøyta "Inge Steensland", Magnar Opdal, forteller at de ble kontaktet av Hovedredningssentralen rundt klokka 2. — Så vidt meg bekjent så var det en skjærgårdsjeep som skulle fra byen mot Hølen da den kolliderte i land like før Strømsbrua, sier Magnar Opdal, skipper på redningsskøyta "Inge Steensland" som ble sendt ut til å bistå etter ulykken.

Det var to personer om bord i båten da redningsskøyta kom til ulykkesstedet. Båten lå da og dreiv midt i sundet. "Inge Steensland" fikk fraktet begge personene over til land, der ambulanser ventet.

Den skadede kvinnen, en 28-åring fra Arendal, skal ha fått en smell i hodet og ansiktet. En 36 år gammel mann skal ha kommet uskadet fra hendelsen.

— Han ble tatt med til legevakten for å avlegge en blodprøve. Han er mistenkt for promillekjøring til sjøs, sier Klausen.

Båten kunne gått ned

Redningsskipper Opdal vil ikke karakterisere ulykken som dramatisk.

— Men hvis vi ikke hadde kommet da vi kom, hadde båten gått ned. Den lå dypt i sjøen og vi måtte holde den oppe til den kunne fraktes på land, sier han.

Båten var helt knust i baugen etter ulykken.

Skadeomfanget på de to personene om bord er ukjent.