LILLESAND: — Det er vi veldig glade for. Det er veldig gode nyheter du kommer med, sier Hilde Erdvig, leder av Høvdingen Idrettslag og medlem i Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved Høvåg skole.

Både Tjenesteutvalget og Formannskapet i Lillesand har denne uken vedtatt å beholde ungdomstrinnet ved Høvåg skole.

— Det betyr veldig mye for bygda. At ikke miljøene blir splittet, og at vi får beholde den samhørigheten vi har. Mange foreldre håper de kan få en ro nå, og slippe den utryggheten.

Belastning

Diskusjonen om ungdomstrinnet burde flyttes til Lillesand har dukket opp fra tid til annen. Det har vært en belastning for Høvåg-samfunnet.

— Når det er snakk om økonomiske kriser, så er det fort en ting som har dukket opp. Men jeg er egentlig veldig rolig på at ungdomstrinnet består nå. Det tyder alle signaler vi har fått på, og det stoler vi på, sier Erdvig, som tror avgjørelsen vil stå ved lag, også i bystyret onsdag 31. oktober.

— Ellers blir vi ikke nådige! sier Erdvig og ler.

Brentemoen

Barneskolen i sentrum i Lillesand, Brentemoen skole, går en mer usikker fremtid i møte. Skolen skal ifølge vedtaket foreløpig bestå, men skal erstattes på sikt av en ny, større skole i sentrum.

Rektor ved skolen, Tor Hansson, har selv sittet i skolestrukturutvalget, og overrasket mange da han gikk inn for å legge ned egen skole.

— Jeg synes dette høres veldig fornuftig ut. Det var egentlig dette som var mitt anliggende, at en gang i fremtiden holder ikke Brentemoen. Nå kan det høres ut som om det er flere som har tatt det poenget, sier Hansson.

Å finne tomter til skole i sentrum er veldig utfordrende. Ny skole skal det ifølge vedtaket legges til rette for i Dovre-planen.

— Hvis de vedtar å innarbeide dette i Dovre-planen, så er det veldig positivt, synes jeg, sier Hansson.

Bakgrunnen for at utvalget har fått i oppgave å se på skolestrukturen, er befolkningsveksten i Lillesand.

Vedtaket

Slik blir skolestrukturen i Lillesand, dersom bystyret følger opp vedtakene fra Tjenesteutvalget og Formannskapet:

1. Nåværende skolekretsgrenser opprettholdes. Flytende inntaksområde i sentrum videreføres.

2. Lillesand ungdomsskole (LUS) bygges ut. Ungdomstrinnet i Høvåg opprettholdes.

3. Barnetrinnet i Høvåg utvides til to paralleller når elevgrunnlaget tilsier det. Vedtak om utbygging av Høvåg skole fastholdes.

4. Tingsaker skole bygges ut til to-parallellers barneskole. Brentemoen skole opprettholdes foreløpig, men erstattes på sikt av en ny to-parallellers barneskole i sentrum. Det legges til rette for denne nye skolen i Fagertun-Myra-området.

Bystyret behandler saken 31. oktober.