HALLO-VENN?: Denne fyren lyser og lager lyd, og henger over garasjedøren. - Den ble kjøpt inn i Danmark, sier Susanne Johansen. Foto: Privat
SPESIELL FESTPYNT: - Edderkoppnettet har jeg laget selv, og for å lage alt dette går det med masse søppelsekker og stifter. Stiftepistolen er nok den beste investeringen, sier Susanne Johansen. Foto: Privat
SPOOKY: - Gravsteinene har jeg sagd og snekret, og så malt og skrevet på tekst, sier Susanne Johansen. Foto: Privat
FINGERMAT: Også maten passer til festen. Avskårne fingre, selvfølgelig. Foto: Privat
BLODIG: Den gamle brødkutteren er blitt dekorert med blod og innkjøpte, fingerstumper. Foto: Privat

Se bildeserien ved å klikke på pila øverst til høyre.

KRISTIANSAND: Familien Kristiansen på Gimlekollen skiller seg kraftig ut i nabolaget, med et Halloween-dekorert hus som ikke står tilbake for hva amerikanerne har holdt på med i alle år.

Utkledd som vampyr har Susanne Johansen (37) holdt på i 14 dager med dekoreringen foran barneselskapet i anledning de dødes dag, sammen med mannen Geir (zombie-kokk for dagen) og de to barna på 5 og 2 år.

14 barn var på besøk, og andre barn i nabolaget fikk oppleve et hus fylt med avskårne fingre, spøkelser, spindelvev og edderkopper.

Gravsteiner i hagen

I hagen står to gravsteiner, mens det i garasjen sitter en mann sagd av på midten. Og det er bare for å nevne et fåtall av mange effekter, slik bildene ovenfor viser.

— Jeg har laget mye selv, og kjøpt inn en del annet. Inspirasjonen får jeg fra internett, og jeg har gjort research i om lag tre måneder, sier Johansen.

SPOOKY: - Gravsteinene har jeg sagd og snekret, og så malt og skrevet på tekst, sier Susanne Johansen. Foto: Privat

Hun sier at hun har brukt flere tusen kroner på dekoreringen, men vil ikke ut med hvor mye.— Jeg har brukt mye, men jeg har også lagd mye selv, og handlet på nett og i Danmark. Og så er jeg opptatt av gjenbruk. Men dette er ingenting i forhold til hva jeg skal gjøre til voksenfesten på fredag, sier hun.

- Hvorfor gjør du dette?

— Jeg tror det er viktig å beholde barnet i seg, og jeg gjør det for å gi barna en opplevelse. De legger mye inn i det og kommer med noen fantastiske kostymer, og da er det gøy å gi dem noe tilbake, Jeg håper at vi gir dem noen gode minner, sier hun.

- Naboene liker det

Hun forteller at tilbakemeldingene fra naboer og andre bare har vært positive.

— Jeg har fått masse positive reaksjoner på Facebook, og alle her synes dette bare er kjempegøy. Feiringen har tatt seg veldig opp de siste årene, og i dag var alle butikkene jeg var i utsolgt for falskt blod. Det tar skikkelig av, sier hun.