SØGNE: – Jeg valgte selv midlertidig å trekke meg som administrerende direktør i Max Marketing Gruppen. Selskapet, de ansatte og våre kunder er det viktigste for meg. Presseoppslag om en sak som stammer fra 2003 ønsker jeg ikke skal ramme selskapets omdømme og tillit. De forhold pressen omtaler er alene mitt ansvar, skriver Tollefsrud i en e-post til Fædrelandsvennen. Selskapet driver stort innen callcenter i åtte byer.

BJØRNEJAKT

I går ble det kjent gjennom Dagens Næringsliv at Tollefsrud er siktet for grov korrupsjon, sammen med tre andre personer. Som mellomleder i CDG Sandberg skal han ifølge siktelsen ha mottatt 27.000 kroner til en bjørnejakt fra firmaet Dialogpartner. Han skal også ha vært med på å fingere en stilling for sin kone i det samme firmaet. Der skal hun ha mottatt inntil 10.000 kroner i måneden fra 2004 til 2006, og etterpå svindlet til seg fødselspenger med grunnlag i den fiktive stillingen.

Totalt er fire personer siktet for grov korrupsjon av cirka 230.000 kroner, bekrefter etterforskningsleder Ronny Åteigen Andersen. To har samarbeidet med politiet. Tollefsrud og hans kone sier de ikke har gjort noe galt.

Tollefsrud ville ikke la seg intervjue, men svarte på spørsmål via e-post. Der går det fram at han ikke vil sverte selskapet der han er hovedaksjonær. Som politiker vil han ikke trekke seg før valget.

FÅR FORTSETTE

– Når det gjelder mitt politiske verv ga jeg beskjed i fjor høst om at jeg ikke ønsket å ta gjenvalg, påpeker Tollefsrud. Høyres gruppeleder i Søgne, Helge Andresen, har ingen problemer med at han fortsetter.

– Sånn jeg ser det får ikke dette konsekvenser for det politiske liv i Søgne. Den angivelige korrupsjonen ligger langt tilbake i tid, og har ikke noe med politikken å gjøre. Dessuten er han uskyldig inntil det motsatte er bevist, sier Andresen.

I Dagens Næringsliv forteller Tollefsruds tidligere forretningspartner – og medsiktede – Morten Th. Ødegaard åpent om at han ga Posten dokumenter som gjorde at de anmeldte forholdene. Posten kjøpte CDG Sandberg i 2006. ## ØDELAGT VENNSKAP

– Jeg ønsket å få ryddet opp i dette. For vi kan ikke ha slike folk i denne bransjen. Når det er sagt, så mener jeg det er Tollefsrud sin som sørget for at vi gikk konkurs, sier Ødegaard til avisen.

Nettopp dette punktet mener Tollefsrud er grunnen til at Ødegaard har satt i gang saken.

– Morten Ødegaard jeg var gode venner, men vennskapet tok slutt i 2007. Det kan se ut som han ble bitter etter at hans forretning gikk over ende. Max Marketing Gruppen har ikke noe ansvar for at Dialogpartner gikk konkurs. Selskapet brøt med Max Marketing ett år før konkursen, hevder Tollefsrud.