FLEKKEFJORD: – Stilig. Hvor hen vi måtte gå oss vill, vil vi alltid bli sendt hjem til vårt kjære Flekkefjord, ler Liv Øyulvstad Lindrupsen, prosjektleder for «Småbyen Flekkefjord». Hun tripper i spesialdesignet, eksklusiv kåpe med postnummeret 4400 og Flekkefjord påsydd.

– Nå gjør vi det skikkelig og profilerer byen så det holder, smiler Liv på vegne av byens flotte damer. Med adresse på ryggen gir det ekstra trygghet å bære klesplagget.

Cecilie Svartis har vært designer. Hun sydde først vanlige spencerkjoler, sånne uten ermer. Så klippet hun opp en av dem, og sydde på ermer og en lang, overdådig hette. Alt sammen i ullfilt. Cecilie dro og strakk i stoffet, som førte til mange svingninger og rene bølgeeffekten. Flekkefjordskåpen var født.

– Det er et utradisjonelt og røft stoff. Kåpen passer ypperlig til dongeri, fastslår jentene. At nettopp 4400 Flekkefjord ble sydd bakpå, var et rent pr-stunt for byen.

– Hvorfor ikke? Jeg funderte på et vers eller noe, men det er jo veldig mange ord og bokstaver. Dermed tenkte jeg; hvorfor ikke postnummeret og bynavnet, forklarer Cecilie.

Så spørs det hvor fort den nye Flekkefjords-kåpen kan komme i produksjon.

– Jeg kan ikke love for mye, men på litt sikt har vi planer og visjoner for produktet, røper Cecilie.

Foreløpig har hun sydd og solgt noen få eksemplarer, og har kolleksjonen presentert hos Anne Jensen i nisjebutikken «Ny årgang». Her startet det hele med at jentene hadde sin egen Flekkefjords-kolleksjon i hvitt, grått og sort. Der var det vesker, kåper, sjal, votter og flere andre nyttige ting.

Men Flekkefjords-kåpen vekker utvilsomt størst oppmerksomhet…