2012_3.jpg
fyrverkeri tresset.jpg

KRISTIANSAND: — Jeg kan ikke si hvor mye det koster eller hvor mange kilo det er. Men vi lader godt for Kristiansand: I kveldens fyrverkeri kan dere få se alt fra 30 millimetere til 200 millimeter bomber som går fra 35 meter til 250 meter opp i lufta, forteller markedssjef Arild Dyve i Festival fyrverkeri i Kristiansand.

Svir av 300 millioner kroner i kveld

2012_2.jpg

Festival har cirka 45 prosent av hele det norske markedet, som sender opp raketter for 300 millioner i kveld.— Hele arrangementet varer i cirka seks minutter. Så håper vi at værgudene er litt snillere i år. I fjor forsvant mye i tåkeheimen. I år er det litt vind. Vi håper skydekket holder seg høyt, slik at alle får se fyrverkeriet, sier Dyve.

Sikkerhet

Rakettene sendes ut fra toppen av Odderøya, som de siste årene.

— Vi har montert det hele siden klokken 11 i formiddag. Det eneste som gjenstår nå er å koble det strøm, slik at vi kan trykke på knappen. Hele arrangementet er forhåndsprogramert. Men vi ønsker ingen på toppen. Området blir sperret av, sier Dyve og viser til sikkerheten som skal ivaretas.

Klemmer til

— I kveld klemmer vi til med det største vi har. Det skal kunne sees fra Vågsbygd, Gimlekollen og hele Søm. Ettersom det ikke er folk i nærheten, trenger vi ikke legge inn noen begrensninger, slik som for eksempel på 17. mai, sier Dyve.

- Hva blir høydepunktet?

— Høydepunktet er hele arrangementet i seg selv. Så er det forskjellige sekvenser med fargespill og temaer. Og et crescendo, den store finalen der vi kombinerer mange typer effekter og topper med de største effektene: bomba over alle bomber, forteller Dyve.