KRISTIANSAND: I sommer ble det kjent at Malin Berås og den svenske Barcelona-proffen Magnus Jernemyr var blitt kjærester. Nå har paret gjort første investering i retning stalldrømmen.

— Vi har kjøpt en montéhest som jeg skal trene her på Sørlandet. Det er en hest med stort utviklingspotensial, sier Malin Berås til Fædrelandsvennen.

Berås er regnet som en av Norges aller beste montéryttere, og har hatt en meget god sesong så langt. Senest i helgen henviste hun konkurrentene til de nedre plassene på pallen, da hun gikk til topps i Rappfots Æresløp i Bergen.

— Det var utrolig gøy, det er et av de aller største kaldblodsløpene i Norge, sier 23-åringen.

Da Fædrelandsvennen traff travdronningen i sommer, gikk hun med drømmer om å starte som travtrener med egen stall på Sørlandet. Med seg ville hun ha sin travinteresserte håndballkjæreste. Nå er de ett skritt nærmere målet.

— Hesten vi har kjøpt, Money Broder, skal bli en av Norges beste montéhester. Han har ikke slått ut i full blomst så langt, men jeg skal finne ut hva som har vært galt og få det beste ut av den, sier hun.

Hva hesten koster vil hun derimot ikke gå inn på.

— Det er alltid dyrt å investere i hest, men jeg eier den sammen med Magnus, sier hun.

Hun forteller at hun snart skal en tur til Barcelona og besøke kjæresten, og at det er usikkert om han fortsetter i klubben når kontrakten løper ut om et år. Et godt OL har gitt svensken mange valgmuligheter.

— Vi får se hvordan det blir. Men vi er på utkikk etter en gård nå. Så spørsmålet der er om det blir i Norge eller i Sverige. Travmiljøet i Sverige er mye større enn i Norge, men det er fullt mulig å gjøre det bra i Norge også, sier Berås, og legger til:

— Og jeg er jo veldig glad i Sørlandet. Jeg trives veldig godt her, men man skal aldri si aldri. Drømmen er å ha en fin gård med 10-12 hester i stallen. Så Money Broder er nok den første av flere hester jeg og Magnus kommer til å kjøpe sammen, sier Berås.