KRISTIANSAND / FLEKKEFJORD: — Noen ganger skal det bare 10 millioner til for å glede en hel befolkning i en hel region, sa Aps Toril Runden da hun argumenterte for å styrke identiteten og levekårene i Flekkefjord med ekstra penger til kulturhuset.

Mindretallet argumenterte med rettferdighet i bevilgningene til kulturbygg i Vest-Agder, men det var helt til Høyres ungdomskandidat Benjamin Grønvold fortalte at fylkestinget tidligere har bevilget 15 av 81 millioner, tilsvarende 18,5 prosent til Vennesla kulturhus, 40 av 190 millioner kroner (21 %) til Buen i Mandal, 10 av 50 millioner kroner (20 %) til kulturhuset i Lyngdal og 87 av 1100 millioner (7,9 %) til Kilden i Kristiansand.

Til sammenlikning er tirsdagens bevilgning til kulturhuset i Flekkefjord 30 av 149 millioner kroner, tilsvarende 20,1 prosent.

— Fra et fordelingsperspektiv blir dette riktig, sa Grønvold.

Runden og hennes partifelle Helge Sandåker argumenterte for å øke låneopptaket for å finansiere både kulturhuset, bygging av Søgne videregående skole og til å øke bevilgningen til utbedring av fylkesveiene med 200 millioner kroner over fire år. Det til tross for at fylkesrådmann Tine Sundtoft hadde advart om dårlige tider og tilhørende behov for stramme budsjetter.

Fylkestinget vedtok likevel at planlegging av ny videregående skole i Søgne ikke kan startes før ny skole er bygd i Mandal. Mandalsskolen får 128 millioner kroner i 2013 og 88 millioner kroner året etter.

På flertallets vegne, bestående av Høyre, KrF og Frp, understreket varaordfører Thore Westermoen hvor viktig det i disse økonomiske utfordrende tidene er å vise nøkternhet og moderasjon og ikke øke gjeldsgraden mer enn høyst nødvendig.

Flertallet vedtok også å sette i gang en utredning av ny skolestruktur i Lister for å få mest mulig penger til undervisning framfor til bygg.