FARSUND: Det bekrefter lensmann i Farsund, Kåre Unhammer, overfor Fædrelandsvennen.

— Vi har fått meldinger fra naboer om at de har vært bekymret for at han har flyttet inn i nabolaget. De har begrunnet bekymringen med at de kjenner til hans forhistorie, sier Unhammer.

Funnet drept

Tirsdag kveld ble en 57-åring funnet drept i sin bolig i Vanse i Farsund. Politiet rykket ut til stedet på bakgrunn av en bekymringstelefon. Tre antatte gjerningsmenn ble raskt sirklet inn av politiet og pågrepet på tre adresser i Farsund.

Den drepte 57-åringen ble i august i fjor løslatt på prøve. Mannen ble i 2007 dømt i Agder lagmannsrett til åtte års fengsel for grove seksuelle overgrep mot fire kvinner. I dommen framkommer det at mannen tvang flere av kvinnene til å innta amfetamin før han voldtok dem.Overgrepene skjedde ulike steder i Agder, blant annet i Farsund. Saken ble omtalt som en av de groveste på Sørlandet i nyere tid da den ble behandlet i rettsapparatet.

57-åringen ble også i 2003 dømt i Oslo tingrett for å ha tvunget en prostituert kvinne til å innta amfetamin. Han skal også ha utøvd svært grov vold mot kvinnen.

Ifølge Unhammer var politiet informert av kriminalomsorgen om at mannen var løslatt fra soning.— Vi var kjent med det før drapet skjedde. Først fikk vi opplysninger om at mannen bodde hjemme hos sin mor før han senere flyttet til den aktuelle adressen, bekrefter Unhammer.

Mulig hevnmotiv for drapet

Politiet opplyste til Fædrelandsvennen onsdag at mannens domshistorikk med flere overgrepssaker er sentral i etterforskningen.

— En del av etterforskningen vil naturlig nok knyttes til fornærmedes historikk, for å se om dette kan være et mulig motiv, sa politiadvokat Hellek Rue.

Ifølge lensmann Kåre Unhammer er ikke politiet kjent med at 57-åringen skal ha vært truet i forkant av drapet.

— Politiet har ikke fått noe varsel om dette på forhånd. Det eneste vi har mottatt er som nevnt bekymringsmeldinger fra naboer, sier Unhammer.

— Har politiet hatt utrykninger til adressen i forkant av drapet? - Jeg er ikke kjent med at det har vært noen episoder på denne adressen, sier Unhammer.

Undersøker tips om film

VG Nett skrev onsdag at drapet på 57-åringen skal være filmet. Politiadvokat Hellek Rue sier til Fædrelandsvennen at de ikke kjenner til at det eksisterer en slik film.

— Det eneste vi vet er at det fremkommer tips om at en slik film finnes. Men politiet sitter ikke på et slikt materiale, sier Rue.

Rue bekrefter imidlertid at det er gjort beslag både på åstedet og på boligene til de tre siktede mennene. Han vil imidlertid ikke opplyse hva slags beslag som er gjort.