EVJE OG HORNNES: Setesdalskommunen gjør nå handling av truslene og sender torsadag sin søknad til Kommunal— og regionaldepartementet om at de ønsker overflytting til Vest-Agder.

– Vi sender den i posten i morgen. Dette har ligget og kokt etter avstemningen og vi har et kommunevedtak som sier at hvis det ble nei til ett Agder så skulle vi søke vestover, sier ordfører i Evje og Hornnes, Bjørn Ropstad til fvn.no.

LES: Her er søknaden som sendes torsdag morgen

— Hele kommunen i ryggen

75 % av innbyggerne i kommunen stemte for ett Agder under folkeavstemningen og Ropstad tar det som et tegn på at hele kommunen er samstemte i flyttingen vestover.

– Vi har hele kommunen i ryggen. Tiden har vært overmoden for en avgjørelse på dette, sier han.

Naturlig å se mot Kristiansand

Kristiansand er et naturlig regionssenter for kommunen.

– Kristiansand er byen for oss og det har det alltid vært. Det går 12 busser til Kristiansand i døgnet og én til Arendal.

– Den unaturlige grensa går ut over utviklingen i de indre bygder. Vi mener at vi vil vokse ytterligere som en del av Vest-Agder, når man ser at nedslagsfeltet for næringen og handelen vår ligger der, utdyper han.

Håper resten følger etter

Ordføreren håper resten av Setesdal vil følge med i grenseflyttingen.

– Det er jo Setesdal som er regionen vår og vårt regionale samarbeid med resten av Setesdal vil fortsette uansett. Det er veldig viktig for oss, men jeg legger ikke skjul på at jeg håper de blir med over, sier Evje-ordføreren.

Han forventer en grundig utredning av søknaden som nå sendes inn.