Kristiansand: — Vi vil ikke si noe om hvilke tiltak som gjennomføres, men politiet er tilstede på en annen måte enn ved vanlige straffesaker, sier overbetjent Hans Kristian Sødal ved Kristiansand politistasjon.

Den tiltalte har tilknytning til motorsykkelmiljøet Hells Angels. Han er observert med merket AK81, som betyr «alltid klar». Tallkoden står for den åttende og første bokstad i alfabetet, HA. Ved en anledning har sentrale personer fra Hells Angelsmiljøet vært i Kristiansand når den tiltalte ble varetektsfengslet.

21-åringen har et omfattende voldsregister bak seg. Han er dømt fem ganger tidligere for til sammen 14 voldsepisoder.

Avhør trukket

Statsadvokatene i Agder har nå tiltalt 21-åringen for forsøk på overlagt drap på en 40 år gammel mann fra Lillesand natt til 25. mai i fjor. Den fornærmede mannen fra Lillesand, som for tiden sitter varetektsfengslet, ble gjentatte ganger stukket i nakke- og skulderregionen. I to avhør skal den fornærmede opplyst at det er den tiltalte 21-åringen som stakk ham, men han har senere trukket denne forklaringen.

Den tiltalte har nektet å forklare seg både for politiet og retten. Han har sittet åtte måneder i varetekt. I siste fengslingsmøte varslet den tiltalte at han kommer til å gi forklaring i retten mandag. Men før den tiltalte forklarer seg skal den fornærmede mannen avgi forklaring.

Nekter å snakke

Det er oppnevnt to psykiatrisk sakkyndige som i utgangspunktet skulle undersøke den tiltalte. Han har imidlertid nektet å snakke med de to sakkyndige. Derfor foreligger det ikke som normalt en rapport, som blant annet skal godkjennes av Den rettsmedisinske kommisjon. De sakkyndige skal imidlertid følge straffesaken, og da forsøke gi en uttalelse retten eventuelt kan bygge på.

21-åringen var opprinnelig siktet for legemsbeskadigelse. Senere ble siktelsen utvidet til forsøk på drap, og den endelige tiltalen går på forsøk på overlagt drap.

Statsadvokatene har varslet at det kan bli aktuelt å legge ned påstand om forvaring i stedet for fengselsstraff.